Istock 951514084

Optimalisatie

Snel en eenvoudig

Met de Diamond Online Forms data-connector is het koppelen van formulieren aan andere systemen een fluitje van een cent. En met de eigen API van Diamond Online Forms kunt u automatisch formulieren maken én versturen vanuit uw eigen omgeving. Zo koppelt u alles snel en eenvoudig aan elkaar.

Data-connector

Koppel uw systemen

Binnen veel organisaties bestaat een groot deel van het werk nog steeds uit het overtypen van gegevens. Dit zorgt voor de tijdsverspilling en extra kansen op fouten met de nodige correcties tot gevolg. Met de data-connector van Diamond behoort dit alles tot het verleden. Ingevulde gegevens kunnen automatisch verwerkt worden in uw systemen en databases en bekende gegevens kunnen worden vooringevuld in formulieren en documenten. Uw medewerkers kunnen alles zelf koppelen aan bestaande databases, webservices, API's en zelfs Excelbestanden. Zo behoren overtikken, fouten van medewerkers, relaties corrigeren en lange doorlooptijden tot het verleden.

Controle en validatie 

Grip op datakwaliteit

Wie klanten heeft, bezit data. Met data analyse en management rapportages kunt u uw bedrijfsvoering optimaliseren en inspelen op de behoeften van uw klant. Als uw data niet klopt, heeft dat een negatief effect op uw organisatie en uw relatie met uw klant. Diamond helpt u uw datakwaliteit op orde te houden. En biedt verschillende veldsoorten, diverse controles, eigen ontwikkelde controles en de mogelijkheid tot automatische gegevensverbetering. Van adresvalidatie bij externe dataleveranciers tot voorinvullen en controleren met uw eigen gegevens.

De mogelijkheden om verbinding te maken met externe bronnen om gegevens op te halen of te schrijven zijn zeer uitgebreid. Sla gegevens onmiddellijk op in uw eigen systemen, zodra het formulier is verzonden. U stelt zelf in wanneer data acties uitgevoerd dienen te worden. Opgehaalde gegevens zijn te gebruiken voor het invullen van velden en via samenvoegvelden in verschillende tekstvelden te plaatsen.
Bekijk alle integratiemogelijkheden
Stel eenvoudig standaard invoercontroles in zoals verplicht invullen, maximaal aantal opties en de minimale en maximale waarden. Of definieer meer geavanceerde controles zoals het datumbereik opgeven en uw eigen validaties maken via reguliere expressies. Ook kunt u eigen maskers toevoegen voor bijzondere formaten.
Transformeer bij het verlaten van een veld de ingevoerde gegevens automatisch naar het juiste formaat voor uw organisatie. Diverse vooraf ingestelde transformaties voor Nederlandse postcode en (inter)nationale telefoonnummers staan standaard tot uw beschikking. Daarnaast kunt u uw eigen gedefinieerde transformaties toevoegen.
De Diamond API biedt andere systemen en software een ingang tot het systeem. Beveiligd door uniek gegenereerde veilige tokens Met deze ingang kunnen uw systemen met Diamond communiceren en gegevens uitwisselen. Zo kunnen met de Diamond API contacten, antwoorden en formulieren opgehaald worden, dynamisch gedefinieerde nieuwe formulieren genereerd worden en contacten gemaakt en uitgenodigd worden.

Diamond API

Automatiseer tijdrovende processen

Diamond kan zelf aangestuurd worden vanuit andere applicaties. Via de Diamond API kunnen onder andere dynamisch formulieren worden samengesteld, relaties uitgenodigd en reacties verwerkt. Hierdoor is Diamond te gebruiken als de motor voor uw online formulieren, waarbij uw eigen systemen deze automatisch definiëren. Uw kunt uw eigen, opgeslagen structuren gebruiken om automatisch formulieren te maken die perfect aansluiten bij uw processen.