Waarborging van kwaliteit en veiligheid

Onze moderne wereld vraagt om strikte normen en nauwkeurige evaluaties, en daarom worden inspectiediensten en keuringsprocessen steeds belangrijker. Dienstverleners in de inspectie- en keuringsbranche kunnen nu optimaal profiteren van de nieuwste IT-mogelijkheden. Ontdek de voordelen die digitale inspecties & keuringen bieden en werk sneller dan ooit tevoren.

Download ons whitepaper

Nieuwe technologieën, wet- en regelgeving transformeren de wereld van inspecties en keuringen in snel tempo. Met de slimme digitale formulieren van Diamond bent u niet alleen een pionier, maar ook een bedrijf dat toonaangevend is in deze innovatie. Diamond bied cruciale voordelen bij digitale inspecties zoals systeemintegraties, procesautomatisering en customisering, die uw organisatie naar nieuwe hoogten tillen.

Inspecties en keuringen

Diamond bied u grenzeloze mogelijkheden om uw inspectie- en keuringsprocessen te optimaliseren en stroomlijnen. Dankzij onze flexibele, efficiëntie bevorderende functies voegen de digitale formulieren en workflows waarde toe aan elke fase van uw inspectie- en keuringsproces.

 • Genereer inspectierapporten en keuringscertificaten automatisch aan de hand van formuliergegevens.
 • Bepaal formulier, document en e-mail opmaak met eigen templates. 
 • Maak direct nauwkeurige berekeningen koppel uw Excel-bestanden en/of interne en externe rekenhulpmiddelen.
 • Pas eenvoudig uw formulieren en workflows aan zonder enige programmeerkennis.
 • Bied uw formulieren aan in meerdere talen om aan te sluiten bij iedere wens.
 • Stel veiligheid en privacy regels in om volledig AVG-proof te werken.
 • Laat formulieren volledig rechtsgeldig digitaal ondertekenen, door 1 of meer partijen.
Whitepaper workflow managment

De juiste keuze maken voor uw inspecties en keuringen?

Download direct ons whitepaper

Veiligheidsinspecties

Optimaliseer digitale inspecties 

Met Diamond heeft u niet alleen een formulieren tool, de workflow en automatiseringsmogelijkheden verhogen de efficiëntie van uw volledige proces. 

 • Creëer eigen vragensets om gemakkelijk verschillende inspecties op te zetten.
 • Verstuur automatische mailtjes naar relaties met persoonlijke links naar formulieren.
 • Gebruik de datakoppeling om formulieren aan te vullen met al bekende gegevens.
 • Online betalen en de definitieve factuur genereren.
 • Automatisch de gegevens in uw backoffice opslaan.
Inspectieformulier
Werkbon Inventarisatie Formulier

Kwaliteitscontrole

Koppel uw systemen en data

Het steeds opnieuw invullen van al bekende gegevens word gezien als een van de meest hinderlijke obstakels bij het invullen van inspectieformulieren. Met Diamond worden reeds bekende gegevens vooraf ingevuld en kunt u de ingevulde aanvullende informatie automatisch verwerken in uw systemen. Het is mogelijk om koppelingen te maken met:

 • Webservices
 • Alle soorten API’s
 • Excel-bestanden
 • Low Code tools (zoals Silicon, Powerapps en Outsystems)
Het verhaal van

Holland Herstel Groep

Holland Herstel Groep (HHG) gebruikt Diamond Forms, Flows & Docs via een mobiele app op locatie. Doormiddel van identificerende barcodes worden gegevens geregistreerd bij het juiste object. De barcodes zijn direct in het formulier te scannen met de camera van een mobiel of tablet. Zonder langdurig zoeken of lange ID codes over te typen.

Lees verder
Formulieren op locatie buitendienst
Het verhaal van

NIVRE

NIVRE is gestart met alleen het afnemen van toetsen via Diamond formulieren. Enthousiast geworden over de uitgebreide mogelijkheden en gemak zelf formulieren te maken, zijn daarna in een rap tempo de verschillende aanvraagformulieren voor een NIVRE-registratie, PE-punten en klachten toe gaan voegen.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

GGD Haaglanden

GGD Haaglanden maakt met Diamond Forms, Flows & Docs flexibele formulieren voor het persoonlijk uitnodigen van eigen professionals voor relevantie bijeenkomsten en de registratie van aanwezigen. Met Diamond publiceren ze deze zonder IT ondersteuning op de website. Dat werkt!

Lees verder
Medische formulieren
Het verhaal van

Markel Insurance

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Nyenrode

Nyenrode Business University gebruikt de dynamische formulieren van Diamond Forms, Flows & Docs op haar website om inschrijfprocessen soepel te laten verlopen. Via integratie met eigen systemen en databases zijn handmatige aanpassingen niet meer nodig. Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

Lees verder
Digitale processen forms
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Polaris 2 (1)
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz
Aanvraagformulier online digitaal

AVG compliance 

Werk conform de hoogste normen

Bij invullen van formulieren voor inspecties en keuringen is het onvermijdelijk dat privacygevoelige informatie wordt overgedragen. Daarom zijn strikte beveiligingsmaatregelen vereist volgens de wet. Met Diamond voldoet u gemakkelijk aan de volgende veiligheids- en AVG-eisen:

 • Categorisering van velden en formulieren
 • Juridisch geldige handtekeningen
 • Uitgebreid gebruikersbeheer met zelf instelbare rechten en rollen
 • 100% gegevensverwijdering
 • Automatische periodieke verwijdering van ingevoerde gegevens
 • Gegevensversleuteling
 • Periodieke pentests
 • Hosting on premise of in de cloud in Nederland bij een professioneel datacenter

Betrouwbare data

Controles en validaties

Het bewaken van correcte invoerbij inspecties en keuringen kan een tijdrovende klus zijn. Controles en validaties zijn dan een effectief hulpmiddel. Door gebruik te maken van automatische validaties en controles bent u verzekerd van de juiste gegevens, dat scheelt tijd in opvolging en handmatige controles.

Internationale formulieren software
Formulieren in alle talen

Internationaal toepasbaar

Formulieren in meerdere talen

Inspectieprocessen blijven niet binnen de grenzen, hierdoor kan een taalbarrière een obstakel zijn. Met Diamond niet. U creëert makkelijk keuringformulieren in elke taal ter wereld.

Analyseren en beheren van de reacties blijft eenvoudig doordat alle antwoorden in één bestand kunnen worden geëxporteerd. Per formulier kunt u uiteraard zelf de verschillende talen beheren zodat u de ultieme focus heeft op uw contacten.

Meer informatie of de handige gratis whitepaper downloaden?

Download whitepaper