Waarborging van kwaliteit en veiligheid

Inspectiediensten en keuringsprocessen worden steeds belangrijker, diverse vakgebieden vragen om strikte normen en nauwkeurige evaluaties. Waarborg de hoogste kwaliteit en profiteer van optimale efficiëntie met digitale inspectieformulieren.

Ontdek zelf wat Diamond kan doen voor digitale inspecties & keuringen met een gratis online demo!

Online demo

Nieuwe technologieën, wet- en regelgeving transformeren inspecties en keuringen in snel tempo. Met de slimme digitale formulieren van Diamond bent u niet alleen een pionier, maar geniet u ook nog eens van efficiëntere processen.

Digitaliseer inspecties en keuringen

 • Bepaal formulier, document en e-mail opmaak met eigen templates. 
 • Maak direct nauwkeurige berekeningen koppel uw Excel-bestanden en/of interne en externe rekenhulpmiddelen.
 • Stel inspectieformulieren op in meerdere talen om aan te sluiten bij iedere wens.
 • Stel veiligheid en privacy regels in om volledig AVG-proof te werken.

Dat is nog niet alles, met Diamond optimaliseert en stroomlijnt u zelf het  volledige inspectie- en keuringsproces, zonder enige programmeerkennis. 

En is de inspectie afgerond? Laat uw formulieren direct, volledig rechtsgeldig, digitaal ondertekenen, door 1 of meer partijen.

 

Veilige inspectie formulieren

Veiligheid inspecties

NEN Inspectie Formulier

Optimaliseer digitale inspecties 

Diamond is niet alleen een formulieren tool, met workflow en automatisering verhoogt het de efficiëntie van uw inspecties, van begin tot eind!

 • Verstuur automatische mailtjes naar relaties met persoonlijke links naar formulieren.
 • Gebruik de datakoppeling om formulieren aan te vullen met al bekende gegevens.
 • Creëer eigen vragensets om gemakkelijk verschillende inspecties op te zetten.
 • Genereer documenten zoals inspectierapporten en keuringscertificaten automatisch aan de hand van formuliergegevens.
 • Sla gegevens automatisch op in uw backoffice.

Koppel uw systemen en data

Het steeds opnieuw invullen van al bekende gegevens word gezien als een van de meest hinderlijke obstakels bij het invullen van inspectieformulieren.

Met Diamond worden reeds bekende gegevens vooraf ingevuld en kunt u de ingevulde aanvullende informatie automatisch verwerken in uw systemen. Het is mogelijk om koppelingen te maken met:

 • Webservices
 • Alle soorten API’s
 • Excel-bestanden
 • Low Code tools (zoals Silicon, Powerapps en Outsystems)

Digitaliseer inspecties

Inspectieformulier Scope 12
Het verhaal van

Holland Herstel Groep

Holland Herstel Groep (HHG) gebruikt Diamond Forms, Flows & Docs via een mobiele app op locatie. Doormiddel van identificerende barcodes worden gegevens geregistreerd bij het juiste object. De barcodes zijn direct in het formulier te scannen met de camera van een mobiel of tablet. Zonder langdurig zoeken of lange ID codes over te typen.

Lees verder
Formulieren op locatie buitendienst
Het verhaal van

NIVRE

NIVRE is gestart met alleen het afnemen van toetsen via Diamond formulieren. Enthousiast geworden over de uitgebreide mogelijkheden en gemak zelf formulieren te maken, zijn daarna in een rap tempo de verschillende aanvraagformulieren voor een NIVRE-registratie, PE-punten en klachten toe gaan voegen.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

GGD Haaglanden

GGD Haaglanden maakt met Diamond Forms, Flows & Docs flexibele formulieren voor het persoonlijk uitnodigen van eigen professionals voor relevantie bijeenkomsten en de registratie van aanwezigen. Met Diamond publiceren ze deze zonder IT ondersteuning op de website. Dat werkt!

Lees verder
Medische formulieren
Het verhaal van

Markel Insurance

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Nyenrode

Nyenrode Business University gebruikt de dynamische formulieren van Diamond Forms, Flows & Docs op haar website om inschrijfprocessen soepel te laten verlopen. Via integratie met eigen systemen en databases zijn handmatige aanpassingen niet meer nodig. Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

Lees verder
Digitale processen forms
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Naverrekening Proces Overleg
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz

AVG compliance

Formulieren Software Rollen En Rechten

Werk conform de hoogste normen

Bij invullen van formulieren voor inspecties en keuringen is het onvermijdelijk dat privacygevoelige informatie wordt overgedragen. Daarom zijn strikte beveiligingsmaatregelen vereist volgens de wet. Met Diamond voldoet u gemakkelijk aan veiligheids- en AVG-eisen met:

 • Gebruikersbeheer met zelf instelbare rechten en rollen
 • 100% gegevensverwijdering
 • Gegevensversleuteling
 • Periodieke pentests
 • Hosting on premise of in de cloud in Nederland bij een professioneel datacenter

Genereer rapporten

Met Diamond kunt u eigen sjablonen maken voor Word-, PDF- en Excel-bestanden. Formuliergegevens en gegevens uit uw systemen worden gebruikt om deze documenten aan te vullen.

Hiermee kunt u binnen enkele seconden volledig opgemaakte en ingevulde opleverrapporten voor elk bouw- en installatieproject genereren en presenteren aan uw klant.

Met de automatische acties stuurt u dit inspectierapport door naar uw eigen backoffice, en naar de mailbox van uw klant.

Automatiseer opleverrapporten

Inmeetrapport PDF

Internationaal toepasbaar

Formulieren in alle talen

Formulieren in meerdere talen

Inspectieprocessen blijven niet binnen de grenzen, hierdoor kan een taalbarrière een obstakel zijn. Met Diamond niet. U creëert makkelijk keuringformulieren in elke taal ter wereld.

Analyseren en beheren van de reacties blijft eenvoudig doordat alle antwoorden in één bestand kunnen worden geëxporteerd. Per formulier kunt u uiteraard zelf de verschillende talen beheren zodat u de ultieme focus heeft op uw contacten.

Meer informatie of de handige gratis whitepaper downloaden?

Download whitepaper