Flexibel en schaalbaar blijven in de logistieke wereld

Door de innovaties binnen de transport en logistiek is er veel kans voor snelle groei en ontwikkeling. Verladers, transporteurs, opslaglocaties en overige logistiek dienstverleners halen steeds meer voordeel uit nieuwe IT-mogelijkheden. Stilstand is achteruitgang, zet nu zelf de eerste stap met een gratis online demo.

Online demo

Met Diamond Forms, Flows & Docs bent u dé pioneer in de transport en logistiek sector. Wees uw concurrenten een stap voor, Diamond biedt toegevoegde waarde voor élke afdeling op het gebied van transport en logistiek. Van chauffeur tot werkvoorbereider tot de financiële controle.

Transport en Logistiek

Diamond biedt u onbeperkte mogelijkheden om uw transport en logistieke processen te stroomlijnen en voordeel te behalen op de concurrentie. Door de flexibiliteit en efficiëntie verhogende functionaliteiten heeft Diamond voor elke stap in de supply chain toegevoegde waarde. 

 • Maak direct berekeningen en offertes via interactieve offerteformulieren.
 • Pas zelf snel, eenvoudig uw formulieren en workflows aan zonder programmeren.
 • Koppel formulieren aan uw Excel bestanden en/of interne of externe rekentools.
 • Werk efficiënter zonder overtypen of overbodige opvolging.
 • Biedt uw formulieren aan in alle talen.
 • Maak aanvragen voor vergunningen via een AVG proof en digitaal te onderteken formulier.
 • Digitaliseer vrachtbrieven en keuringsverlagen, onboarden en inventarisaties.
 • Gebruik formulieren voor transport en logistiek op locatie via mobiel en tablet.

Veilig transport formulieren

Direct een offerte afgeven 

Bij het afgeven van offertes speelt de snelheid van terugkoppeling een steeds belangrijkere rol in het selectiecriterium van klanten. Bestaande tijdrovende logistieke processen met veel controlewerk zijn met Diamond eenvoudig te vervangen. Met Diamond kunt u zelf interactieve offerteformulieren maken die:

 • Direct berekeningen maken en tonen
 • Gepersonaliseerde offerte als PDF opmaken en mailen naar de klant
 • Online betalen en de definitieve factuur genereren
 • Automatisch de gegevens in uw backoffice opslaan

Interactieve offertes
 

Offerte software Diamond

Meertalige ondersteuning
 

Formulieren in alle talen

Internationale (groei)mogelijkheden

Logistieke processen blijven niet binnen de grenzen, hierdoor kan een taalbarrière een obstakel zijn. Met Diamond niet. U creëert makkelijk transport formulieren in elke taal ter wereld.

Analyseren en beheren van de reacties blijft eenvoudig doordat alle antwoorden in één bestand kunnen worden geëxporteerd. Per formulier kunt u uiteraard zelf de verschillende talen beheren zodat u de ultieme focus heeft op uw contacten.

Het verhaal van

Holland Herstel Groep

Holland Herstel Groep (HHG) gebruikt Diamond Forms, Flows & Docs via een mobiele app op locatie. Doormiddel van identificerende barcodes worden gegevens geregistreerd bij het juiste object. De barcodes zijn direct in het formulier te scannen met de camera van een mobiel of tablet. Zonder langdurig zoeken of lange ID codes over te typen.

Lees verder
Formulieren op locatie buitendienst
Het verhaal van

NIVRE

NIVRE is gestart met alleen het afnemen van toetsen via Diamond formulieren. Enthousiast geworden over de uitgebreide mogelijkheden en gemak zelf formulieren te maken, zijn daarna in een rap tempo de verschillende aanvraagformulieren voor een NIVRE-registratie, PE-punten en klachten toe gaan voegen.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Markel Insurance

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

GGD Haaglanden

GGD Haaglanden maakt met Diamond Forms, Flows & Docs flexibele formulieren voor het persoonlijk uitnodigen van eigen professionals voor relevantie bijeenkomsten en de registratie van aanwezigen. Met Diamond publiceren ze deze zonder IT ondersteuning op de website. Dat werkt!

Lees verder
Medische formulieren
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Naverrekening Proces Overleg
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz
Het verhaal van

Nyenrode

Nyenrode Business University gebruikt de dynamische formulieren van Diamond Forms, Flows & Docs op haar website om inschrijfprocessen soepel te laten verlopen. Via integratie met eigen systemen en databases zijn handmatige aanpassingen niet meer nodig. Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

Lees verder
Digitale processen forms

Koppelingsmogelijkheden
 

Internationale formulieren software

Versnel werkprocessen

Het steeds opnieuw invullen van al bekende gegevens word gezien als een van de meest hinderlijke obstakels bij het invullen van formulieren. Met Diamond worden reeds bekende gegevens vooraf ingevuld en kunt u de ingevulde aanvullende informatie automatisch verwerken in uw systemen. Koppel uw transport formulieren bijvoorbeeld aan uw product database of backoffice systeem. Het is mogelijk om koppelingen te maken met:

 • Webservices
 • Alle soorten API’s
 • Excel-bestanden
 • Low Code tools (zoals Silicon, Powerapps en Outsystems)

Overzicht over al het werkmateriaal

Het overzicht behouden over al het werkmateriaal voor transport en logistiek kan een tijdrovende klus zijn. Een inventarisformulier is dan een effectief hulpmiddel. Door handig gebruik te maken van herhalende vragensets kunt u alle materialen in één formulier toevoegen en verzenden. Het is ook altijd mogelijk om het formulier tussentijds op te slaan, zodat de voortgang niet verloren gaat.

Materiaalinventarisatie
 

Inventarisatie software forms

Veiligheid en compliance

Formulieren Software Rollen En Rechten

Direct secuur te werk gaan

Bij invullen van formulieren voor transport en logistiek zijn strikte beveiligingsmaatregelen vereist volgens de wet. Met Diamond voldoet u aan de volgende veiligheids- en AVG-eisen:

 • Categorisering van velden en formulieren
 • 100% gegevensverwijdering
 • Automatische periodieke verwijdering van ingevoerde gegevens
 • Juridisch geldige handtekeningen
 • Uitgebreid gebruikersbeheer met zelf instelbare rechten en rollen
 • Gegevensversleuteling
 • Periodieke pentests
 • Hosting on premise of in de cloud in Nederland bij een professioneel datacenter

Meer informatie of de handige gratis whitepaper downloaden?

Download whitepaper