Flexibele formulieren binnen het onderwijs

Hoe zorgt u voor voldoende input voor mentorgesprekken? Hoe kunt u uw studenten helpen het maximale te halen uit hun online toetsen? En hoe onderzoekt u de ervaringen van studenten, leerkrachten of ouders? Met Diamond Forms, Flows & Docs heeft u onbeperkte mogelijkheden om uw eigen online formulieren voor het onderwijs te maken, met iedereen te delen en de antwoorden te gebruiken.

Download gratis whitepaper

Diamond biedt oplossingen voor verschillende uitdagingen binnen uw onderwijsinstelling en heeft toegevoegde waarde voor élk team van lager onderwijs tot universiteit. We hebben ruime ervaring in de onderwijsbranche en helpen u graag uw uitdagingen om te zetten naar goed werkende oplossingen.

Toepassingen van onderwijs formulieren

 • Minder administratie in het onderwijs: nooit meer overtypen of verkeerd ingevulde formulieren.
 • Pas zelf eenvoudig formulieren aan zonder ICT afdeling.
 • Laat respondenten alleen invullen wat nodig is met vooringevulde formulieren
 • Neem snel toetsen af en koppel met uw LMS.
 • Maak makkelijk intake, toestemmings- en beoordelingsformulieren.
 • Maak handige analyses, evaluaties en rapportages.
 • Verzorg gemakkelijk de sollicitatie en onboarding van medewerkers.

Diamond is dé oplossing voor het onderwijs. Het laat de administratie efficiënter werken, door processen zonder onnodig overtypwerk en handmatige correcties en faciliteert soepel verloop met automatische calculaties, mailacties en documentgeneratie.

En dit allemaal door slimme vriendelijke en vooraf ingevulde formulieren in uw eigen huisstijl. Met Diamond bespaart u tijd en speelt u direct in op veranderingen in het onderwijs. Bovendien voldoet u direct aan de hoogste privacy en veiligheidseisen.

Veilige onderwijs formulieren

Inschrijfformulieren

Onderwijs Inschrijfformulier

Inschrijven nieuwe leerlingen

Bij het inschrijven van nieuwe leerlingen bij de onderwijsinstantie maakt u gebruik van persoonlijke gegevens zoals een BSN-nummer, geboortedatum, geslacht en postcode. Het verzamelen en verwerken moet voldoen aan de privacy wetgeving (AVG).

Deze persoonsgegevens kunt u, samen met eventuele andere inschrijvingsgegevens, veilig en makkelijk via een Diamond formulier opvragen. Inclusief een kopie van een identiteitsbewijs.

Nadat de gegevens automatisch zijn uitgewisseld met uw leerlingenadministratiesysteem kunnen de gegevens van het identiteitsbewijs automatisch 100% worden verwijderd. Hiermee voldoet uw onderwijsinstelling direct aan de privacywet.

Online toetsen afnemen

In het onderwijs heeft online toetsen afnemen eigen uitdagingen en kaders en het kent een aantal voordelen ten opzichte van papieren toetsen. Met de vele mogelijkheden van Diamond is het omzetten van bestaande papieren naar interactieve online toetsen een fluitje van een cent.

 • Voeg korte video's toe.
 • Automatiseer vragen nakijken.
 • Analyseer probleempunten van een groep.
 • Hang scores aan antwoorden.

Scoreformulieren

Onderwijs Toets Formulier
Het verhaal van

Nyenrode

Nyenrode Business University gebruikt de dynamische formulieren van Diamond Forms, Flows & Docs op haar website om inschrijfprocessen soepel te laten verlopen. Via integratie met eigen systemen en databases zijn handmatige aanpassingen niet meer nodig. Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

Lees verder
Digitale processen forms
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Naverrekening Proces Overleg
Het verhaal van

GGD Haaglanden

GGD Haaglanden maakt met Diamond Forms, Flows & Docs flexibele formulieren voor het persoonlijk uitnodigen van eigen professionals voor relevantie bijeenkomsten en de registratie van aanwezigen. Met Diamond publiceren ze deze zonder IT ondersteuning op de website. Dat werkt!

Lees verder
Medische formulieren
Het verhaal van

Markel Insurance

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Holland Herstel Groep

Holland Herstel Groep (HHG) gebruikt Diamond Forms, Flows & Docs via een mobiele app op locatie. Doormiddel van identificerende barcodes worden gegevens geregistreerd bij het juiste object. De barcodes zijn direct in het formulier te scannen met de camera van een mobiel of tablet. Zonder langdurig zoeken of lange ID codes over te typen.

Lees verder
Formulieren op locatie buitendienst
Het verhaal van

NIVRE

NIVRE is gestart met alleen het afnemen van toetsen via Diamond formulieren. Enthousiast geworden over de uitgebreide mogelijkheden en gemak zelf formulieren te maken, zijn daarna in een rap tempo de verschillende aanvraagformulieren voor een NIVRE-registratie, PE-punten en klachten toe gaan voegen.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz

Kennismakingsformulieren

Onderwijs Oudergesprek Formulier

Startgesprekken plannen

Bij de start van het nieuwe schooljaar worden weer de kennismakingsgesprekken in het onderwijs gepland. Iedere keer weer een hele puzzel om de agenda van docenten, leerlingen en ouders op elkaar af te stemmen.

Met Diamond is dat verleden tijd. Met een dynamisch formulier laat u iedereen direct een geschikt moment kiezen voor een afspraak.

(Online) lessen evalueren

Krijg via praktische evaluatieformulieren inzicht in hoe studenten, leerkrachten en ouders de contacten met uw onderwijs organisatie ervaren en waarin u mogelijk kunt verbeteren. Met Diamond stelt u gestandaardiseerde concept vragenlijsten samen die docenten op maat kunnen aanvullen met eigen vragen. 

Evaluatieformulieren
 

Onderwijs Evaluatie Formulier

Toestemmingsformulieren

Onderwijs Toestemmingsformulier

Toestemming vragen

Een toestemmingsformulier is inmiddels grotendeels ingeburgerd in het onderwijs. Bijvoorbeeld voor het delen van foto's en video's op de schoolwebsite of op social media. Met Diamond maakt u in een handomdraai een online toestemmingsformulier dat wettelijk gezien geldig is met handtekening én voldoet aan de eisen van de AVG.

Beoordelingsgesprekken voorbereiden

Leerkrachten beoordelen is een tijdrovende klus. U wilt dit binnen de tijd die u daarvoor heeft zo zorgvuldig mogelijk doen. Een beoordelingsformulier is dan een handig hulpmiddel. In Diamond hoeft u maar één keer een beoordelingsformulier voor uw onderwijsinstantie te maken. Deze slaat u makkelijk op in uw eigen formulierenbibliotheek. U kunt het zo vaak als u wilt hergebruiken. Voor het gesprek stuurt u alle leerkrachten eenvoudig een persoonlijke uitnodiging om het formulier in te vullen.

Beoordelingsformulieren

Onderwijs Beoordelingsformulier

Meer informatie of de handige gratis whitepaper downloaden?

Download whitepaper