Verzekeringen in een snel veranderende wereld

Nieuwe technologieën hebben een groot effect op de zakelijke verzekering wereld. Automatisering vervangt in een hoog tempo veel standaardwerk en handwerk. Diamond Forms, Flows & Docs automatiseert tijdrovende standaardprocessen en zorgt ervoor dat er méér tijd overblijft voor persoonlijk klantcontact.

Download onze whitepaper

Diamond biedt oplossingen voor verschillende uitdagingen binnen uw verzekeringsportfolio en heeft toegevoegde waarde voor élke afdeling en gebruiker. Met Diamond Forms, Flows & Docs verhoogt u uw productiviteit en stroomlijnt u processen. Zo kunnen fouten en onnodige werkzaamheden worden voorkomen, worden de kosten teruggebracht en de risico’s verkleind.

Uw belangrijkste voordelen

  • Minder administratie: nooit meer overtypen of verkeerd ingevulde formulieren.
  • Pas zelf eenvoudig formulieren aan zonder ICT afdeling.
  • Laat respondenten alleen invullen wat nodig is met vooringevulde formulieren
  • Geef direct online zakelijke polisoffertes af.
  • Verstrek binnen enkele minuren een polis met certificaat.
  • Faciliteer uw volledige naverrekeningsproces via online formulieren, persoonlijke e-mail uitnodigingen en koppelingen met uw eigen systemen.
  • Vraag online de UBO gegevens van uw relaties op. Inclusief informatie van externe bronnen en alle nodige controles.
  • Voldoe aan de hoogste veiligheids- en AVG eisen.

Met de flexibiliteit van Diamond speelt u direct in op veranderingen binnen uw branche. Lever de snelheid en ervaring die uw relaties verwachten met digitale formulieren en automatische workflows. 

Whitepaper workflow managment

Wilt u meer weten? Download direct onze nieuwe whitepaper of plan een persoonlijke demo in met een specialist!

Offerteaanvraag

Zakelijke polisoffertes afgeven 

Door de complexiteit van de producten is in de zakelijke verzekeringsmarkt het nog niet gebruikelijk om online diensten aan te bieden. Met de flexibele calculatietool kunnen makelaars direct online een aansprakelijkheidsverzekering bieden aan hun zakelijke klanten.

Voor complexe berekeningen kunt u onze formulieren koppelen via de data-connector aan uw vertrouwde Excel bestanden of externe rekentools. Uw klant is hierdoor direct op de hoogte. Daarnaast kunnen prospects, klanten en makelaars online een calculatie aanvragen. Wijzigt uw Excel? Dan kunt u direct een nieuwe versie uploaden en staat dit meteen online.

formbuilder app online
Verzekeringen software forms

Polisuitgave

Binnen 5 minuten een polis met certificaat

Bij het afgeven van specifieke aansprakelijkheidsverzekeringen is snelheid steeds belangrijker. Binnen de huidige processen komen polis aanvragen via de e-mail binnen. Deze worden vervolgens handmatig overgenomen voor premieberekening en ter controle op de sanctielijst gezet voordat er een offerte kan worden opgesteld. Dit gecompliceerde én tijdrovende aanvraagproces is met Diamond Forms, Flows & Docs verleden tijd.

In de formulieren wordt tijdens de aanvraag de premie direct berekend en getoond. Tevens kan een uitstap gemaakt worden naar het VNAB Sanctiepl@tform, zodat direct duidelijk is of de verzekering afgesloten kan worden in het kader van compliance. Na een succesvolle betaling ontvangt uw relatie binnen enkele minuten het certificaat, de polis én de factuur via e-mail.

Het verhaal van

Markel Insurance

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz
Het verhaal van

NIVRE

NIVRE is gestart met alleen het afnemen van toetsen via Diamond formulieren. Enthousiast geworden over de uitgebreide mogelijkheden en gemak zelf formulieren te maken, zijn daarna in een rap tempo de verschillende aanvraagformulieren voor een NIVRE-registratie, PE-punten en klachten toe gaan voegen.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Polaris 2 (1)
Het verhaal van

Nyenrode

Nyenrode Business University gebruikt de dynamische formulieren van Diamond Forms, Flows & Docs op haar website om inschrijfprocessen soepel te laten verlopen. Via integratie met eigen systemen en databases zijn handmatige aanpassingen niet meer nodig. Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

Lees verder
Digitale processen forms
Het verhaal van

GGD Haaglanden

GGD Haaglanden maakt met Diamond Forms, Flows & Docs flexibele formulieren voor het persoonlijk uitnodigen van eigen professionals voor relevantie bijeenkomsten en de registratie van aanwezigen. Met Diamond publiceren ze deze zonder IT ondersteuning op de website. Dat werkt!

Lees verder
Medische formulieren
Het verhaal van

Holland Herstel Groep

Holland Herstel Groep (HHG) gebruikt Diamond Forms, Flows & Docs via een mobiele app op locatie. Doormiddel van identificerende barcodes worden gegevens geregistreerd bij het juiste object. De barcodes zijn direct in het formulier te scannen met de camera van een mobiel of tablet. Zonder langdurig zoeken of lange ID codes over te typen.

Lees verder
Formulieren op locatie buitendienst
naverrekening formbuilder software

Naverrekening

Bied een betere ervaring

Tijdens dit gehele proces kunt u rekenen op Diamond. Zo kunnen gegevens die reeds bekend zijn vooraf worden ingevuld en hoeft de polishouder alleen de gegevens in te vullen voor zijn verzekeringen en dekkingen. Hierdoor hoeven gegevens maar één keer worden ingevoerd. Een opluchting voor uw relatie.

Nadat de formulieren zijn klaargezet ontvangen relaties via e-mail een uitnodiging om de gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen. Na de interne controle kunnen de antwoorden automatisch geplaatst en verwerkt worden in uw back-office.

Met de korte, vriendelijke en efficiënte formulieren van Diamond, ervaren uw relaties een meer persoonlijke benadering. Hun antwoorden worden snel en efficiënt verwerkt waardoor zij zich zeker voelen om met u zaken te doen.

UBO check

Veilig, flexibel en digitaal ondertekend

In Diamond realiseert u eenvoudig een meertalig, vooraf ingevuld formulier waarmee u bij uw relaties de identiteit van de UBO uitvraagt en ze digitaal kunnen ondertekenen. 

Vanzelfsprekend kunnen de opgevraagde gegevens via de data-connector direct worden doorgestuurd naar uw eigen applicaties of bijvoorbeeld het VNAB Sanctiepl@tform.

Verzekeringen online vragenlijsten programma
digitaal formulier opbouwen

Schadeafhandeling

Versnel het dagelijkse werk

Het verwerken van schadeclaims in de zakelijke markt is een complexe taak. Schadehandelaren werken als spin in het web samen met makelaars, advocaten en schade-experts. Met Diamond zorgt u ervoor dat alle benodigde informatie op de juiste manier beschikbaar is. Vanaf het moment dat een schade wordt gemeld zet u met Diamond de procedure in gang en houdt u het overzicht van de verschillende stappen. 

Werk met ketenintegratie en voorkom overbodige taken, onnodig typwerk en fouten. Run uw bedrijf soepel en houd de controle.

Mogelijke integraties

Een goede bekende in de zakelijke assurantiemarkt

Meer informatie of de handige gratis whitepaper downloaden?

Download whitepaper