Optimaliseer processen in het bankwezen

Het bankwezen evolueert snel, wees de verandering bij en moderniseer uw standaardprocessen. Diamond Forms, Flows & Docs automatiseert deze tijdrovende processen in de banksector, waardoor u meer tijd heeft voor uw kernactiviteiten.

Online demo

In de banksector adresseert Diamond diverse uitdagingen, essentieel voor elke afdeling. Met Diamond Forms, Flows & Docs verbetert u productiviteit, vermindert u kosten en optimaliseert u processen. Fouten worden geminimaliseerd en onnodige werkzaamheden in het bankwezen worden geëlimineerd.

Voordelen voor het bankwezen

 • Maak snel gepersonaliseerde formulieren en documenten.
 • Definieer en volg uw financiële processen met o.a. workflow, preventieve waarschuwingen en logboeken.
 • Maak meertalige, AVG proof, flexibele en digitale ondertekende formulieren.
 • Pas zelf snel, eenvoudig uw formulieren, calculaties en workflows aan zonder ICT afdeling.
 • Versnel de doorstroom met automatische acties, e-mails en documenten.
 • Koppel via de data connector formulieren aan uw vertrouwde Excel bestanden en/of interne of externe rekentools.
 • Bouw zelf eenvoudig meertalige, vooraf ingevulde formulieren op.
 • Maak koppelingen met uw eigen bancaire systemen.
 • Verzorg gemakkelijk de sollicitatie en onboarding van medewerkers.
Digitaal formulier met calculaties

Inkomstenformulier

Veilig en secuur

Het versturen van bestanden met gevoelige financiële informatie via e-mail of commerciële upload- en downloadservices is niet voldoende beveiligd voor de banksector. Met de volgende veiligheids- en nalevingsmaatregelen van Diamond kunt u echter met vertrouwen informatie en bestanden verzenden.

 • AVG-compliance ondersteuning voor velden
 • Periodieke penetratietests (pentests)
 • Hosting on-premise, in de cloud in Nederland, of met de cloudoptie bij bekende cloudleveranciers.

Financieel adviesformulier

Dynamische calculaties

Kwalitatieve financiële adviezen steunen op relevante, goed onderbouwde gegevens. Met Diamond-formulieren kunnen uw bancaire systemen direct verbinding maken met databases, waardoor gegevens opgeslagen worden en berekeningen direct uitgevoerd worden. Dit minimaliseert handmatige verwerking en biedt betrouwbare conclusies die automatisch gegenereerd worden.

Formulier formules en berekeningen
Het verhaal van

Markel Insurance

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz
Het verhaal van

NIVRE

NIVRE is gestart met alleen het afnemen van toetsen via Diamond formulieren. Enthousiast geworden over de uitgebreide mogelijkheden en gemak zelf formulieren te maken, zijn daarna in een rap tempo de verschillende aanvraagformulieren voor een NIVRE-registratie, PE-punten en klachten toe gaan voegen.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Polaris 2 (1)
Het verhaal van

Holland Herstel Groep

Holland Herstel Groep (HHG) gebruikt Diamond Forms, Flows & Docs via een mobiele app op locatie. Doormiddel van identificerende barcodes worden gegevens geregistreerd bij het juiste object. De barcodes zijn direct in het formulier te scannen met de camera van een mobiel of tablet. Zonder langdurig zoeken of lange ID codes over te typen.

Lees verder
Formulieren op locatie buitendienst
Het verhaal van

Nyenrode

Nyenrode Business University gebruikt de dynamische formulieren van Diamond Forms, Flows & Docs op haar website om inschrijfprocessen soepel te laten verlopen. Via integratie met eigen systemen en databases zijn handmatige aanpassingen niet meer nodig. Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

Lees verder
Digitale processen forms
Het verhaal van

GGD Haaglanden

GGD Haaglanden maakt met Diamond Forms, Flows & Docs flexibele formulieren voor het persoonlijk uitnodigen van eigen professionals voor relevantie bijeenkomsten en de registratie van aanwezigen. Met Diamond publiceren ze deze zonder IT ondersteuning op de website. Dat werkt!

Lees verder
Medische formulieren
Digitaal offerte formulier

Digitale aanvragen

Gepersonaliseerde offertes

Vanwege verschillen in financiële situaties en wensen is het voor ondernemingen in het bankwezen praktisch om een interactief Diamond-formulier te gebruiken. Met de data-connector van Diamond worden de ingevoerde gegevens automatisch gecontroleerd, wat resulteert in een gepersonaliseerde offerte die binnen enkele seconden verstuurd kan worden.

CRM-formulier

Verlicht druk op de backoffice

Diamond Forms, Flows & Docs verlicht de druk op backoffice-medewerkers in de banksector door slimme formulieren te creëren. De software verschuift de focus van het verwerken naar het controleren van informatie. De unieke functies stellen u in staat om efficiënter te opereren. 

 • condities op vragen en pagina's 
 • configureerbare Word/PDF-documenten op basis van antwoorden
 • automatische opslag van gegevens
 • directe berekeningen en controles
 • integratie met uitgebreide workflowtools
Online form administratie
Digitaal naverrekening formulier

Bankrekeningen formulieren

Speciale functionaliteiten

Om ervoor te zorgen dat organisaties in de banksector het beste uit Diamond-formulieren kunnen halen, hebben we specifieke functies ontwikkeld:

 • Meertalige formulieren.
 • Aanpassing per business unit voor formulieren en e-mailtemplates.
 • Schaalbare prijsstructuur met onbeperkte formulieren, antwoorden, gebruikers en ontvangers.
 • Maatwerk met upgrade-garantie.

Medewerkersformulieren

Met digitale handtekening

Bij personeelsregistratie komt veel papierwerk kijken waarbij gegevens meerdere keren moeten worden ingevuld, wat de efficiëntie belemmert.

Met Diamond kunt u formulieren zo instellen dat beschikbare informatie vooraf gevuld is, relaties tijdig herinnerd worden en formulieren direct online ondertekend kunnen worden. Richt een optimaal onboardingsproces voor uw bankorganisatie in met Diamond.

Formulier digitaal ondertekenen

Meer informatie of de handige gratis whitepaper downloaden?

Download whitepaper