Houd toezicht en voldoe aan alle eisen

Informatie bijhouden en toezicht bewaren, dat zijn dé prioriteiten bij constructie en installatie om projecten in goede banen te leiden.

Ontdek nu zelf wat digitale formulieren kunnen betekenen bij uw constructie- en installatieprojecten met een gratis online demo!

Online demo

Waarborg kwaliteit met dynamische formulieren en automatische verwerking.

Ga digitaal in constructie en installatie

Diamond zit vol onbeperkte mogelijkheden om met digitale formulieren processen in constructie en installatie te optimaliseren en stroomlijnen. Van offertes tot inspecties en oplever rapporten, digitale formulieren en workflows voegen waarde toe aan elke stap in uw proces.

Maak eenvoudig zelf formulieren met automatische acties, zonder enige programmeerkennis!

 • Gebruik templates voor formulier, document en e-mail opmaak.
 • Maak met formules nauwkeurige berekeningen.
 • Genereer rapporten en certificaten van formuliergegevens.
 • Schrijf formulier gegevens direct weg in uw systemen.
 • Laat formulieren digitaal ondertekenen.

Heeft u speciale wensen? Geen probleem! Ons team heeft jarenlange ervaring in het toevoegen van maatwerk functionaliteiten.

Bouw en installatie formulieren

Installatie inspecties

Inspectieformulier

Digitaliseer met formulieren

Diamond is méér dan een formulieren app, de koppelingen, workflow en documentgenerator verhogen de efficiëntie van uw volledige proces. Deze functionaliteiten verzekeren de constructie en installatie branche van een soepel proces.

 • Creëer eigen vragensets om gemakkelijk verschillende formulieren op te zetten.
 • Gebruik data koppelingen om gegevens op te halen in formulieren en gegevens automatisch in uw systemen op te slaan.
 • Stel flexibele acties in die doorlopen worden na afronden van een formulier, afhankelijk van de geselecteerde antwoorden.
 • Voldoe aan hoge veiligheidsstandaarden met versleuteld verzenden, 24/7 beveiligingsmonitoring en veilige hosting bij een datacenter in Nederland dat voldoet aan ISO 9001, 14001, 27001 en ISAE 3000 / SOC2 Type 1 certificaten.

Koppel formulieren met systemen

Het handmatig invullen van al bekende gegevens kost waardevolle tijd  bij het invullen van formulieren in de constructie en installatie industrie.

Met Diamond worden reeds bekende gegevens vooraf ingevuld en kunt u de reactie met aanvullende informatie automatisch verwerken in uw systemen. Het is mogelijk om koppelingen te maken met:

 • Webservices
 • Alle soorten API’s
 • Excel-bestanden
 • Low Code tools (zoals Silicon, Powerapps en Outsystems)

Scope 12 inspecties

Inspectieformulier Scope 12
Het verhaal van

Holland Herstel Groep

Holland Herstel Groep (HHG) gebruikt Diamond Forms, Flows & Docs via een mobiele app op locatie. Doormiddel van identificerende barcodes worden gegevens geregistreerd bij het juiste object. De barcodes zijn direct in het formulier te scannen met de camera van een mobiel of tablet. Zonder langdurig zoeken of lange ID codes over te typen.

Lees verder
Formulieren op locatie buitendienst
Het verhaal van

NIVRE

NIVRE is gestart met alleen het afnemen van toetsen via Diamond formulieren. Enthousiast geworden over de uitgebreide mogelijkheden en gemak zelf formulieren te maken, zijn daarna in een rap tempo de verschillende aanvraagformulieren voor een NIVRE-registratie, PE-punten en klachten toe gaan voegen.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

GGD Haaglanden

GGD Haaglanden maakt met Diamond Forms, Flows & Docs flexibele formulieren voor het persoonlijk uitnodigen van eigen professionals voor relevantie bijeenkomsten en de registratie van aanwezigen. Met Diamond publiceren ze deze zonder IT ondersteuning op de website. Dat werkt!

Lees verder
Medische formulieren
Het verhaal van

Markel Insurance

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Nyenrode

Nyenrode Business University gebruikt de dynamische formulieren van Diamond Forms, Flows & Docs op haar website om inschrijfprocessen soepel te laten verlopen. Via integratie met eigen systemen en databases zijn handmatige aanpassingen niet meer nodig. Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

Lees verder
Digitale processen forms
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Naverrekening Proces Overleg
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz

Automatiseer opleverrapporten

Inmeetrapport PDF

Genereer rapporten

Met Diamond kunt u eigen sjablonen opstellen voor Word, PDF en Excel bestanden. Ingevoerde formulier gegevens en gegevens uit uw systemen worden gebruikt om deze documenten aan te vullen.

Op die manier kunt u binnen enkele seconden een volledig opgemaakt en ingevuld opleverrapport voor ieder constructie- en installatieproject genereren, en presenteren aan uw klant.

Documenten genereren voor installatie en constructie inspecties? 
Bekijk de document generator.

Waarborg kwaliteit met validaties en controles

Het bewaken van correcte installatie en voorwaarden rondom constructieprojecten kan een tijdrovend proces zijn. Controles en validaties zijn voor iedere monteur en inspecteur een effectief hulpmiddel.

Met Diamond laat u hoofdletters direct aanvullen, ingevoerde cijfers controleren en opgegeven gegevens valideren aan de hand van eigen standaarden.

Zo bent u verzekerd van de juiste gegevens, dat scheelt u tijd in opvolging en handmatige controles.

NEN inspecties

NEN Inspectie Formulier

Bouw en installatie wetgeving

Offerte software Diamond

Werk conform de hoogste normen

Bij invullen van formulieren voor constructie- en installatieprojecten is het onvermijdelijk dat er voldaan moet worden aan alle wetten en geldende regels. Met Diamond voldoet u gemakkelijk aan de volgende veiligheids- en AVG-eisen:

 • Gebruikersbeheer met zelf instelbare rechten en rollen
 • 100% gegevensverwijdering
 • Categorisering van velden en formulieren
 • Automatische periodieke verwijdering van ingevoerde gegevens
 • Gegevensversleuteling
 • Periodieke pentests

Meer informatie of de handige gratis whitepaper downloaden?

Download whitepaper