Diamond document generator

Wilt u uw relatie passende en gepersonaliseerde documenten tonen, met de snelheid en uitstraling die ze van u gewend zijn? Stel documenten samen van formulier gegevens, met de document generator van Diamond. De juiste keuze maken voor uw organisatie? Ontdek alle mogelijkheden met een gratis online demo!

Online demo

Verwerken uw medewerkers verzamelde gegevens handmatig in documenten, die opgemaakt moeten worden in uw huisstijl, en daarna handmatig verzonden moeten worden naar uw relaties? Laat het opstellen van documenten zoals offertes, contracten en certificaten uw werk niet afremmen, genereer automatisch documenten van formulier gegevens met de Diamond document generator.

Web formulieren naar compleet opgemaakte bestanden

In iedere organisatie worden documenten gebruikt om offertes uit te brengen, certificaten aan te leveren of contracten op te stellen. Het invoeren van gegevens kost tijd en er zijn extra werkzaamheden nodig voor de opvolgen van ontbrekende of verkeerd ingevulde informatie.

Gegevens die worden ingevuld in een Diamond formulier kunnen automatisch worden gebruikt binnen een gegenereerd Word en/of PDF bestand. Dit bestand wordt dan direct teruggemaild naar de eindgebruiker, zodat hij direct het benodigde document in zijn bezit heeft. 

De automatische documentgeneratie van Diamond:

 • Documentsjablonen in uw huisstijl.
 • Definieer verwijzingen naar vragen en ingevoerde waarden.
 • Gebruik uw eigen Word-documenten als sjabloon.
 • Standaardsjablonen om een offerte of polis te genereren.
 • Voeg geavanceerde functionaliteiten, zoals voorwaardelijke tabellen, aan uw sjabloon toe.
 • Verzend gegenereerde documenten direct naar uw relaties via automatische mailacties.
 • Als overkoepelende vereniging bent u in staat per individueel lid document opmaak in te stellen. 
 • Bepaal met behulp van condities in formulieren welke documenten wel of niet worden verstuurd.
formulier documentgenerator
Functionaliteiten

Document functionaliteiten

Met de uitgebreide functies van Diamond is documenten genereren van formulieren in enkele simpele stappen geregeld. Bekijk de uitzonderlijke kenmerken van Diamond.

Eigen documentsjablonen definiëren

Met Diamond voegt u ingevoerde gegevens met een documentsjabloon samen tot een Word- en/of PDF-document. Voeg u eigen standaard toe of start met een van de beschikbare basissjablonen en personaliseer deze naar wens. U kunt zelf geavanceerde functionaliteit, zoals voorwaardelijke tabellen, aan uw documentsjabloon toevoegen.

Uitgebreide stijleditor

Met de Diamond stijleditor heeft u zelf de controle over de vormgeving van uw formulieren. Uw logo invoegen, uw huisstijlkeuren instellen en uw eigen lettertype toevoegen, de lettergrootte en regelafstand opgeven of de header en footer van uw website toevoegen doet u eenmalig in uw eigen stijlsjabloon. U maakt gebruik van formulieren zonder zichtbare Diamond-branding.

Afhankelijkheden aan vragen toevoegen

Met afhankelijkheden kunt u uw relatie op een intelligente manier door het formulier leiden. Een antwoord op een vraag kan er voor zorgen dat een andere vraag, of deel van het formulier niet meer relevant is. Afhankelijk van gegeven antwoorden, kunt u vragen(sets) tonen of verbergen, secties en pagina’s overslaan. Door de flexibele opzet is vrijwel elk denkbare afhankelijkheid te realiseren. Ook de uitkomst van een berekening of een combinatie van antwoorden.

Uitgebreide document generator

Met de document generator creëert u zelf alle sjablonen die u nodig heeft voor professionele communicatie met uw relaties. De mogelijkheden zijn legio. Gebruik uw eigen Word-documenten als stijlsjabloon of download en personaliseer het beschikbare basissjabloon. Definieer de verwijzingen naar vragen en ingevoerde waarden om ingevoerde gegevens samen te voegen tot Word en PDF documenten die direct na het afronden van een formulier naar uw relatie gestuurd worden. Naast de standaard opties, biedt Diamond geavanceerde functionaliteit, zoals voorwaardelijke tabellen. Of voeg de gegenereerde documenten toe als parameter bij een webservice.

Verhoog loyaliteit met directe terugkoppeling

Tegenwoordig verwacht bijna iedereen directe reactie op informatie die ze u verstrekken, laat uw relaties niet te lang wachten. Met de automatische documentgeneratie van Diamond levert u feedback zonder vertraging met toepasselijke documenten. Op maat gemaakt voor uw relatie, en volledig in lijn met uw branding.

Dynamische formulieren worden aangevuld met gegevens uit uw eigen systemen, voor een soepele gebruikerservaring. Toon uw relatie direct variabele kostenberekeningen of gepersonaliseerde opleidingscertificaten, zijn ze tevreden met wat ze zien? Met de e-sign opties van Diamond kan een juridisch geldig akkoord worden gegeven door middel van digitale ondertekening. Onze klanten gebruiken de Diamond document generator onder andere voor:

 • offertes en polissen
 • online betalingen
 • naverrekeningen
 • contracten
 • certificaten en diplomas
 • aanmeldingen en inschrijvingen
 • evaluaties

Toon professionele, persoonlijke Word en PDF documenten in lijn met wat uw relatie verwacht. Gebruik de document generator van Diamond.

Digitaal ondertekenen 

Diamond maakt het mogelijk om formulieren zoals overeenkomsten, polissen en offertes, met één klik, juridisch sluitend digitaal te ondertekenen. Verkort uw verwerkingstijd en maakt het uw relatie nog makkelijker. 

Bekijk de opties voor elektrische ondertekening op de e-sign pagina

Online betalingen doen

Sta met Diamond online betalingen toe in uw online formulieren, zo handelt u overeenkomsten nog sneller af. Diamond is te koppelen met alle bekende online payment providers zoals Mollie Buckaroo & Ogone.

Bekijk alle betaalproviders en andere integraties van Diamond op de integraties pagina

Whitepaper

Download nu onze whitepaper

De keuze voor nieuwe software is niet zomaar gemaakt. Maak een weloverwogen beslissing met een handige whitepaper, gebruik de checklists tips en bewezen klantcases om uw selectie te maken.

Ga volledig digitaal en verhoog de loyaliteit van uw relaties, speel snel in op marktontwikkelingen, optimaliseer uw processen, werk efficiënter en voldoe met gemak aan alle compliance regels. Download nu onze gratis whitepaper.

Whitepaper workflow managment

Meer informatie of een demo?

Bel 085 042 00 71 of stuur een WhatsApp

Online demo