Acuraat en veilig werken in de juridische sector

De juridische sector ondergaat voortdurende veranderingen, waarbij veel standaardprocessen kunnen worden gemoderniseerd. Met Diamond Forms, Flows & Docs automatiseert u deze tijdrovende processen, waardoor er meer tijd beschikbaar komt voor uw kernactiviteiten.

Online demo

Diamond biedt oplossingen voor diverse uitdagingen binnen uw juridische organisatie en voegt waarde toe voor elke afdeling en jurist. Verhoog productiviteit, voorkom fouten en verminder risico's met Diamond.

Toepassingen in de juridische sector

 • Maak meertalige, AVG proof, flexibele en digitale ondertekende formulieren.
 • Maak snel gepersonaliseerde overeenkomsten en overige documenten.
 • Definieer en volg uw juridische processen met o.a. workflow, preventieve waarschuwingen en logboeken.
 • Pas zelf snel, eenvoudig uw formulieren, calculaties en workflows aan zonder ICT afdeling.
 • Versnel de doorstroom met automatische acties, e-mails en documenten.
 • Koppel via de data connector formulieren aan uw vertrouwde Excel bestanden en/of interne of externe rekentools.
 • Realiseer eenvoudig een meertalig, vooraf ingevuld formulier.
 • Vraag online de UBO gegevens van uw relaties op. Inclusief informatie van externe bronnen en alle nodige controles.
 • Verzorg gemakkelijk de sollicitatie en onboarding van medewerkers.

Veilige juridische formulieren

Financieel adviesformulier

Formulier formules en berekeningen

Dynamische koppelingen

Gepersonaliseerde formulieren zijn gebaseerd op relevante gegevens en kunnen daarmee worden onderbouwd. Met de formulieren van Diamond kunnen uw systemen rechtstreeks verbinding maken met databases, waardoor gegevens automatisch worden opgeslagen en berekeningen direct worden uitgevoerd.

Hierdoor hoeven uw juristen minder tijd te besteden aan het verwerken van informatie en kunt u volledig vertrouwen op de automatisch gegenereerde conclusies.

Gemakkelijk informatie controleren

Met Diamond Forms, Flows & Docs kunt u druk van de juristen en backoffice medewerkers halen door formulieren slim in te richten. De software van Diamond verlegt de taak van het verwerken van informatie naar het controleren van informatie.

De volgende unieke functies van Diamond zorgen ervoor dat uw bedrijfsprocessen efficiënt verlopen:

 • Condities op vragen, vragensets en pagina’s.
 • Direct berekeningen maken en tonen.
 • Automatische controles en validaties.
 • Koppeling mogelijk met uitgebreide workflow tooling.
 • Uitgebreide configureerbare Word / PDF documenten op basis van antwoorden.
 • Automatisch gegevens in uw backoffice opslaan.

Genereer documenten

Onderteken en review
Het verhaal van

Markel Insurance

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Naverrekening Proces Overleg
Het verhaal van

GGD Haaglanden

GGD Haaglanden maakt met Diamond Forms, Flows & Docs flexibele formulieren voor het persoonlijk uitnodigen van eigen professionals voor relevantie bijeenkomsten en de registratie van aanwezigen. Met Diamond publiceren ze deze zonder IT ondersteuning op de website. Dat werkt!

Lees verder
Medische formulieren
Het verhaal van

NIVRE

NIVRE is gestart met alleen het afnemen van toetsen via Diamond formulieren. Enthousiast geworden over de uitgebreide mogelijkheden en gemak zelf formulieren te maken, zijn daarna in een rap tempo de verschillende aanvraagformulieren voor een NIVRE-registratie, PE-punten en klachten toe gaan voegen.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Nyenrode

Nyenrode Business University gebruikt de dynamische formulieren van Diamond Forms, Flows & Docs op haar website om inschrijfprocessen soepel te laten verlopen. Via integratie met eigen systemen en databases zijn handmatige aanpassingen niet meer nodig. Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

Lees verder
Digitale processen forms

Offerte aanvragen digitaliseren

Digitaal offerte formulier

Gepersonaliseerde overeenkomsten

Bij het vaststellen van juridische overeenkomsten is er veel data die nog gecontroleerd moet worden aan de hand van externe systemen, zoals adresgegevens, financiële gegevens en relevante wetgeving.

Met de data-connector van Diamond kunnen de ingevoerde gegevens automatisch worden geanalyseerd, en aan de hand daarvan kan binnen enkele seconden een gepersonaliseerde overeenkomst of offerte worden opgestuurd. 

Privacy en beveiliging

Het versturen van bestanden met privacygevoelige, financiële informatie in een e-mail of via commerciële upload en downloaddiensten is vaak niet voldoende beveiligd conform wetgeving. Met de volgende veiligheid en compliance maatregelen van Diamond kunt u echter wel met vertrouwen informatie en bestanden opsturen:

 • AVG-support voor velden
 • periodieke pentests
 • on premise, cloud hosting in Nederland of cloud optie bij alle bekende cloud leveranciers

Toegang beveiligen

Formulieren Software Rollen En Rechten

Meertalig formulier

Formulieren in alle talen

Speciale functionaliteiten

Om te zorgen dat elke juridische onderneming het maximale uit de formulieren van Diamond kan halen, hebben we de volgende functionaliteiten speciaal ontwikkeld voor grote organisaties:

 • Meertalige formulieren, 1 formulier met meerdere taalopties.
 • Formulieren en email templates per business unit.
 • Prijs per omvang organisatie met oneindig veel formulieren, antwoorden, gebruikers en afnemers.
 • Maatwerk voor unieke wensen, met upgrade garantie.

Digitale handtekening 

Juridische processen zijn vaak langdurige trajecten. Met Diamond kunt u de formulieren zo inrichten dat relaties een document digitaal kunnen ondertekenen. Daarbij kunnen ook reminders worden ingesteld als het formulier na de gekozen tijd nog niet is ingevuld. 

Dankzij de koppelingen van Diamond is het mogelijk een volledig juridisch geldige handtekening te zetten op een digitale overeenkomst. Bespaar kostbare tijd en schakel sneller met Diamond.

Formulier ondertekenen

Formulier digitaal ondertekenen

Meer informatie of de handige gratis whitepaper downloaden?

Download whitepaper