Efficiënt online aanmeldproces voor medisch specialisten

GGD Haaglanden maakt met Diamond Forms, Flows & Docs flexibele formulieren voor het persoonlijk uitnodigen van eigen professionals voor relevantie bijeenkomsten en de registratie van aanwezigen. Met Diamond publiceren ze deze zonder IT ondersteuning op de website. Dat werkt!

Download gratis whitepaper

Vraagstuk

Arbeidsintensief proces vergemakkelijken

GGD Haaglanden bewaakt, beschermt en bevordert de volksgezondheid in negen gemeenten in de regio Haaglanden. Voor de deskundigheidsbevordering van de eigen professionals organiseert GGD Haaglanden regelmatig bijeenkomsten waarin actualiteiten, vakinhoudelijke ontwikkelingen en nieuwe werkwijzen worden besproken.

Professionals die een bijeenkomst willen bijwonen moeten zich vooraf registreren. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een online aanmeldformulier waarbij de verwerking volledig handmatig plaatsvond. Deze werkwijze was arbeidsintensief en voldeed niet aan de wensen van GGD Haaglanden.

Medisch specialist formulier
AVG medisch digitaal formulier

Oplossing

Volledige procesafronding met online formulieren

Er is met Diamond nu één proces ingericht met één centraal aanmeldformulier waarin de zorgprofessional zich kan aanmelden voor alle bijeenkomsten. Enkele dagen voor de daadwerkelijke bijeenkomst ontvangen de deelnemers een persoonlijk formulier met de vraag tot definitieve bevestiging. Daarbij zijn hun gegevens reeds ingevuld. Professionals die zich niet hebben ingeschreven en op het laatste moment toch willen deelnemen kunnen zich alsnog aanmelden door een QR-code te scannen die naar het inschrijfformulier verwijst.

Functionaliteiten

Deze functionaliteiten gaven de doorslag voor GGD Haaglanden

Flexibele e-mailsjablonen

Diamond biedt uitgebreide mogelijkheden om uw eigen e-mailsjablonen voor (verlopen) uitnodigingen, herinneringen, bevestigingen, en notificaties te definiëren. U kunt zowel alle contactgegevens als de ingevulde gegevens gebruiken om gepersonaliseerde e-mailsjablonen op te stellen. Via de handige samenvoegvelden kunt u met één sjabloon namens verschillende vestigingen reageren.

Geautomatiseerd e-mails versturen

Stel in dat de formulieren na invullen precies op de juiste plek terecht komen en zorg dat opvolging (eventueel) anders wordt ingeregeld.

Eigen documentsjablonen definiëren

Met Diamond voegt u ingevoerde gegevens met een documentsjabloon samen tot een Word- en/of PDF-document. Voeg u eigen standaard toe of start met een van de beschikbare basissjablonen en personaliseer deze naar wens. U kunt zelf geavanceerde functionaliteit, zoals voorwaardelijke tabellen, aan uw documentsjabloon toevoegen.

Uitgebreide document generator

Met de document generator creëert u zelf alle sjablonen die u nodig heeft voor professionele communicatie met uw relaties. De mogelijkheden zijn legio. Gebruik uw eigen Word-documenten als stijlsjabloon of download en personaliseer het beschikbare basissjabloon.

  • Gebruik antwoorden uit formulier op de juiste plek in uw document.
  • Genereer tabellen afhankelijk van ingevoerde antwoorden.
  • Voeg gegenereerde documenten toe als parameter bij een webservice.
  • Verstuur documenten automatisch naar uw contactpersonen en mappen.
Flexibele hosting

Diamond kan on-premise, in de Cloud of bij een gecertificeerd Nederlands datacenter worden gehost. Het NL-based datacenter heeft een uitstekende backbone-verbinding en dat voldoet aan ISO 9001, 14001, 27001 en ISAE 3000/ SOC2 Type 1 certificering.

Deskundig (proces)advies

De ervaren consultants van Diamond ondersteunen u met informatieanalyses of procesontwerp. Ze denken met u mee. Over hoe u uw  processen efficiënter inricht. Hun motto daarbij is: het kan altijd beter en vooral gemakkelijker. Zodat u ruime creëert om voor wat echt belangrijk is: de groei van uw eigen organisatie.

Geïntegreerd relatiebeheer

Met het geïntegreerde relatiebeheer kunt u vooraf relaties toevoegen en ze uitnodigingen sturen voor persoonlijke formulieren in hun eigen voorkeurstaal.  Daarnaast kan na het invullen van een formulier naast de reactie ook een nieuwe relatie aangemaakt worden. Zodat u deze nieuwe relatie daarna met persoonlijke uitnodigingen, in zijn voorkeurstaal, met vooraf ingevulde gegevens kunt benaderen.

Medische specialisten

Implementatie

Korte procesanalyse

Om een goed inzicht te krijgen in het gewenste proces en de eisen en wensen van de GGD Haaglanden is gestart met een korte analyse. Daaruit bleek dat de inzet van Diamond zowel het makkelijk zelf publiceren van online formulieren ondersteund, als ook de afhandeling ná de bijeenkomst met Diamond vergemakkelijkt.

Formulieren digitaal bewerken
Document templates bewerken

Implementatie

Persoonlijk certificaat

De GGD Haaglanden exporteert per bijeenkomst de presentielijst zodat de aanwezigen tijdens de bijeenkomst hun aanwezigheid direct kunnen bevestigen. Na de bijeenkomst verwerkt GGD Haaglanden de aanwezigheid in Diamond en ontvangen de deelnemers via e-mail direct een, door Diamond geregenereerd, persoonlijk certificaat. Volledig in de huisstijl van GGD Haaglanden.

Implementatie

Automatisch evalueren

Via de flexibele e-mailsjablonen en de vooraf ingestelde verzendoptie ontvangen de deelnemers automatisch een persoonlijke uitnodiging voor het invullen van een evaluatieformulier over de bijeenkomst waar ze aanwezig waren.

 

Mail automatiseren
Het verhaal van

NIVRE

NIVRE is gestart met alleen het afnemen van toetsen via Diamond formulieren. Enthousiast geworden over de uitgebreide mogelijkheden en gemak zelf formulieren te maken, zijn daarna in een rap tempo de verschillende aanvraagformulieren voor een NIVRE-registratie, PE-punten en klachten toe gaan voegen.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Markel Insurance

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Naverrekening Proces Overleg
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz

Meer informatie of de handige gratis whitepaper downloaden?

Download whitepaper