Inspectieformulieren via mobiele app

Holland Herstel Groep (HHG) gebruikt Diamond Forms, Flows & Docs via een mobiele app op locatie. Doormiddel van identificerende barcodes worden gegevens geregistreerd bij het juiste object. De barcodes zijn direct in het formulier te scannen met de camera van een mobiel of tablet. Zonder langdurig zoeken of lange ID codes over te typen.

Download gratis whitepaper

Vraagstuk

Formulieren op locatie beschikbaar stellen 

HHG is gespecialiseerd in het leveren van schadeherstel en reiniging bij brand- of waterschade, asbestsanering en het reinigen van gevaarlijke stoffen. Dit omvat vanzelfsprekend werkzaamheden op locaties door heel Nederland.

Medewerkers maken op locatie een inventarisatie op van de opdracht, deze registratie komt te staan in een opnameformulier waarin de benodigde werkzaamheden worden ingevuld. Aan de hand van deze werkbon, gekoppeld aan identificerende barcode, wordt de opdracht verder verwerkt.

Formulieren werkbonnen
Formulier met barcode scanner

Oplossing

Via een mobiele app de formulieren bereiken

Er is door het team van Diamond een mobiele applicatie gerealiseerd, die gemakkelijk via de Android App-Store te downloaden is. Medewerkers van HHG loggen via de app in op het medewerkersportaal met de formulieren. Zo kunnen de formulieren op iedere locatie worden ingevuld. De mobiele app maakt gebruik van de camera om barcodes in formulieren te scannen.

Functionaliteiten

Deze functionaliteiten gaven de doorslag voor HHG

Geautomatiseerd e-mails versturen

Stel in dat de formulieren na invullen precies op de juiste plek terecht komen en zorg dat opvolging (eventueel) anders wordt ingeregeld.

Eigen documentsjablonen definiëren

Met Diamond voegt u ingevoerde gegevens met een documentsjabloon samen tot een Word- en/of PDF-document. Voeg u eigen standaard toe of start met een van de beschikbare basissjablonen en personaliseer deze naar wens. U kunt zelf geavanceerde functionaliteit, zoals voorwaardelijke tabellen, aan uw documentsjabloon toevoegen.

Uitgebreide document generator

Met de document generator creëert u zelf alle sjablonen die u nodig heeft voor professionele communicatie met uw relaties. De mogelijkheden zijn legio. Gebruik uw eigen Word-documenten als stijlsjabloon of download en personaliseer het beschikbare basissjabloon.

  • Gebruik antwoorden uit formulier op de juiste plek in uw document.
  • Genereer tabellen afhankelijk van ingevoerde antwoorden.
  • Voeg gegenereerde documenten toe als parameter bij een webservice.
  • Verstuur documenten automatisch naar uw contactpersonen en mappen.
Deskundig (proces)advies

De ervaren consultants van Diamond ondersteunen u met informatieanalyses of procesontwerp. Ze denken met u mee. Over hoe u uw  processen efficiënter inricht. Hun motto daarbij is: het kan altijd beter en vooral gemakkelijker. Zodat u ruime creëert om voor wat echt belangrijk is: de groei van uw eigen organisatie.

De juiste rollen en rechten toekennen

Zorg dat de juiste mensen de juiste rechten hebben. U kunt precies instellen of een medewerker, afdeling of team formulieren kan maken, zien of alleen de uitslag kan bekijken en exporteren. Het is mogelijk in te stellen welke afdelingen welke formulieren kunnen beheren.

Barcodes scannen in formulieren

Gebruik het barcode component om gebruikers direct in een formulier barcodes te laten scannen, door simpelweg de telefoon, tablet of pc camera te gebruiken. Vergemakkelijk het identificeren van verschillende objecten, complexe reeksen overtypen of lange lijsten doorzoeken is hiermee verleden tijd. 

Banner

Implementatie

Barcode formulier component

Voor het proces van HHG is binnen Diamond een nieuw component ontwikkeld, de barcode scanner. Deze innovatieve functionaliteit is beschikbaar voor alle organisaties die Diamond gebruiken, waardoor ze kunnen profiteren van naadloze en geautomatiseerde gegevensverwerking. Het gebruik van identificerende barcodes op verschillende stadia van uw proces, stroomlijnt de workflow en verbetert de efficiëntie.

Formulier met barcode veld
Formulieren portaal

Implementatie

Koppeling met interne systemen

Diamond is met zo goed als alle applicaties en databases te koppelen door middel van de dataconnector en eigen Diamond API. HHG maakt hiervan gebruik door Diamond te koppelen aan de backoffice software AFAS. Het ophalen van gegevens in formulieren en wegschrijven van verzamelde data kan hiermee worden geautomatiseerd.

Implementatie

Formulieren met rollen en rechten

Met behulp van de Diamond organisatie instellingen kunnen formulieren afzonderlijk worden toegewezen aan specifieke categorieën, die vervolgens gekoppeld kunnen worden aan gebruikersrollen. Wanneer een gebruiker inlogt, worden de relevante formulieren getoond, waardoor medewerkers tijd besparen bij het doorzoeken van alle verschillende formulieren.

Mobiele Formulieren app
Het verhaal van

NIVRE

NIVRE is gestart met alleen het afnemen van toetsen via Diamond formulieren. Enthousiast geworden over de uitgebreide mogelijkheden en gemak zelf formulieren te maken, zijn daarna in een rap tempo de verschillende aanvraagformulieren voor een NIVRE-registratie, PE-punten en klachten toe gaan voegen.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Markel Insurance

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Naverrekening Proces Overleg
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz

De functionaliteiten van Diamond zelf ervaren?

Wij begrijpen dat de keuze voor een formulier en workflow management tool niet van de ene op de andere dag gemaakt is.
Met onze gratis demo ervaart u de oplossing van Diamond zelf.
Liever direct contact? Bel 085 042 00 71 of stuur een WhatsApp

Online demo