Diamond document generator

Wilt u uw relatie gepersonaliseerde documenten tonen, met de snelheid en uitstraling die ze van u gewend zijn? Stel documenten samen van formulier gegevens, met de document generator van Diamond. De juiste keuze maken voor uw organisatie? Ontdek alle mogelijkheden met een gratis online demo!

Online demo

Worden gegevens handmatig verwerkt in documenten, die in uw huisstijl moeten worden opgemaakt en handmatig naar uw relaties worden verzonden? Laat het opstellen van offertes, contracten en certificaten uw werk niet vertragen. Met de Diamond document generator genereert u automatisch documenten vanuit formuliergegevens.

Web formulieren naar compleet opgemaakte bestanden

Gegevens die worden ingevuld in een Diamond formulier kunnen automatisch worden gebruikt binnen een gegenereerd Word, PDF en/of Excel bestand. 

De automatische documentgeneratie van Diamond:

 • Documentsjablonen in uw huisstijl, van eigen Word-documenten of van standaardsjablonen.
 • Voeg geavanceerde functionaliteiten, zoals voorwaardelijke tabellen, samenvoegende kolommen of berekeningen aan uw sjabloon toe.
 • Laat velden vullen door koppelingen te maken naar diverse gegevensbronnen (databases en API).
 • Definieer verwijzingen naar vragen en ingevoerde waarden.
 • Stel documentgenerator opmaak in per afdeling of dochterorganisatie.
formulier documentgenerator
STP formulier connecties integraties en generaties

Verwerk gegenereerde documenten direct verder

Met Diamond bepaalt u niet alleen welke documenten worden gegenereerd, maar ook hoe deze verder worden verwerkt. Zo kunt u bijvoorbeeld een document direct terugsturen naar de eindgebruiker, zodat hij het meteen in handen heeft.

 • Verzend gegenereerde documenten eenvoudig naar uw relaties via automatische mailacties.
 • Verwerk documenten automatisch in uw systemen en databases.
 • Gebruik condities in formulieren om te bepalen welke onderdelen wel of niet worden verwerkt.
Functionaliteiten

Document generator functionaliteiten

Met de uitgebreide functies van Diamond is documenten genereren van formulieren in enkele simpele stappen geregeld. Bekijk de uitzonderlijke kenmerken van de document generator van Diamond.

Eigen documentsjablonen definiëren

Met Diamond voegt u ingevoerde gegevens met een documentsjabloon samen tot een Word- en/of PDF-document. Voeg u eigen standaard toe of start met een van de beschikbare basissjablonen en personaliseer deze naar wens. U kunt zelf geavanceerde functionaliteit, zoals voorwaardelijke tabellen, aan uw documentsjabloon toevoegen.

Uitgebreide stijleditor

Met de Diamond stijleditor heeft u zelf de controle over de vormgeving van uw formulieren. Uw logo invoegen, uw huisstijlkeuren instellen en uw eigen lettertype toevoegen, de lettergrootte en regelafstand opgeven of de header en footer van uw website toevoegen doet u eenmalig in uw eigen stijlsjabloon. U maakt gebruik van formulieren zonder zichtbare Diamond-branding.

Digitaal ondertekenen via Scrive

We ondersteunen het digitaal ondertekenen via Scrive, een betrouwbare SaaS leverancier waarmee we een partnership hebben gesloten. De op blockchain gebaseerde software voldoet aan alle belangrijke wetten inzake elektronische handtekeningen en gegevensprivacy, inclusief eIDAS, GDPR, ESIGN en UETA.

Afhankelijkheden aan vragen toevoegen

Met afhankelijkheden kunt u uw relatie op een intelligente manier door het formulier leiden. Een antwoord op een vraag kan er voor zorgen dat een andere vraag, of deel van het formulier niet meer relevant is. Afhankelijk van gegeven antwoorden, kunt u vragen(sets) tonen of verbergen, secties en pagina’s overslaan. Door de flexibele opzet is vrijwel elk denkbare afhankelijkheid te realiseren. Ook de uitkomst van een berekening of een combinatie van antwoorden.

Uitgebreide document generator

Met de document generator creëert u zelf alle sjablonen die u nodig heeft voor professionele communicatie met uw relaties. De mogelijkheden zijn legio. Gebruik uw eigen Word-documenten als stijlsjabloon of download en personaliseer het beschikbare basissjabloon.

 • Gebruik antwoorden uit formulier op de juiste plek in uw document.
 • Genereer tabellen afhankelijk van ingevoerde antwoorden.
 • Voeg gegenereerde documenten toe als parameter bij een webservice.
 • Verstuur documenten automatisch naar uw contactpersonen en mappen.
Data uitwisseling met andere software

De mogelijkheden om verbinding te maken met externe bronnen om gegevens op te halen of te schrijven zijn zeer uitgebreid. Sla gegevens onmiddellijk op in uw eigen systemen, zodra het formulier is verzonden. U stelt zelf in wanneer data acties uitgevoerd dienen te worden.

Opgehaalde gegevens zijn te gebruiken voor het invullen van velden en via samenvoegvelden in verschillende tekstvelden te plaatsen. 

Bekijk alle integratiemogelijkheden

Document Generatie Voorbeeld

Beheer uw documenten

Diamond koppelt de kracht van online formulieren met de document generator en workflow automatisering. Dit maakt het gemakkelijk om uw documenten te beheren, door ze direct te verzenden naar de juiste contactpersoon of weg te laten schrijven naar de gewenste mappen.

Met de rechtenstructuur van Diamond stelt u zelf in wie welke document sjablonen mag beheren en onderhouden en wie welke soort documenten mag genereren.

Doormiddel van logbestanden ziet u terug wanneer welk bestand gegenereerd is en door wie, ook is in te zien in  welke (automatische) acties het document is gebruikt. 

Verhoog loyaliteit met directe terugkoppeling

Tegenwoordig verwacht bijna iedereen directe reactie op informatie die ze u verstrekken, laat uw relaties niet te lang wachten. Met de automatische documentgeneratie van Diamond levert u feedback zonder vertraging met toepasselijke documenten. Op maat gemaakt voor uw relatie, en volledig in lijn met uw branding.

Dynamische formulieren worden aangevuld met gegevens uit uw eigen systemen, voor een soepele gebruikerservaring. Toon uw relatie direct variabele kostenberekeningen of gepersonaliseerde opleidingscertificaten, zijn ze tevreden met wat ze zien? Met de e-sign opties van Diamond kan een juridisch geldig akkoord worden gegeven door middel van digitale ondertekening.

Onze klanten gebruiken de Diamond document generator onder andere voor:

 • offertes en polissen
 • online betalingen en facturen
 • naverrekeningen
 • contracten
 • certificaten en diplomas
 • aanmeldingen en inschrijvingen
 • evaluaties

Toon professionele, persoonlijke Word en PDF documenten in lijn met wat uw relatie verwacht. Gebruik de document generator van Diamond.

Diamond document generator)

Digitaal ondertekenen

Koppel de kracht van de document generator met e-sign. Met één klik, overeenkomsten, polissen en offertes, juridisch sluitend ondertekenen. 

E-sign pagina
Betalingsdiensten Koppelen)

Online betalingen doen

Sta online betalingen toe in uw online formulieren. Diamond is te koppelen met alle bekende online payment providers.

Alle integraties

Whitepaper

Maak een weloverwogen keuze met ons gratis whitepaper

De keuze voor nieuwe document generatie software is geen eenvoudige beslissing, dat begrijpen we. Maak een weloverwogen keuze met behulp van dit handige whitepaper.

Gebruik de checklists, tips en bewezen klantcases in deze gratis gids om uw softwareselectie te maken. Ga volledig digitaal en genereer opgemaakte documenten met onze document generator.

Verhoog de professionaliteit van uw organisatie en het gemak voor uw medewerkers, terwijl u eenvoudig voldoet aan alle compliance-regels. Download nu ons gratis whitepaper.

Veilige digitale formulieren

Meer informatie of een demo?

Bel 085 042 00 71 of stuur een WhatsApp

Online demo