Dynamische formulieren direct op de website

Nyenrode Business University gebruikt de dynamische formulieren van Diamond Forms, Flows & Docs op haar website om inschrijfprocessen soepel te laten verlopen. Via integratie met eigen systemen en databases zijn handmatige aanpassingen niet meer nodig. Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

Download onze handige whitepaper

Vraagstuk

Proces optimaliseren met gekoppelde formulieren 

Nyenrode Business University is een van de vijf particuliere universiteiten van Nederland, zij bieden academisch onderwijs gericht op het bedrijfsleven. Informatie over de opleidingen in dit aanbod is te vinden op de Nyenrode website, waar ook de inschrijfformulieren voor de opleidingen te vinden zijn.

Het handmatig bijhouden van de formulieren voor elke opleiding was een arbeidsintensief en tijdrovend proces. Met wijzigingen die vaak op de valreep nog moesten worden toegevoegd of overgenomen vanuit interne systemen.

Digitale workflows formulieren
Nyenrode meertalig formulier

Oplossing

Online formulieren in eigen huisstijl

De formulieren op de website zijn vervangen door dynamische formulieren van Diamond. Via een koppeling met de systemen en databases van Nyenrode worden de formulieren automatisch aangevuld met de unieke gegevens per opleiding. Bezoekers zien op de website een dynamisch formulier met de juiste gegevens afhankelijk van de geselecteerde opleiding, volledig in de styling van Nyenrode.

De meertalige formulieren van Diamond sluiten perfect aan bij de internationale doelgroep van Nyenrode. En mocht er later nog een extra taal moeten worden toegevoegd aan een formulier is dat gemakkelijk zelf te regelen via de formulier editor.

Functionaliteiten

Deze functionaliteiten gaven de doorslag voor NBU

Geautomatiseerd e-mails versturen

Stel in dat de formulieren na invullen precies op de juiste plek terecht komen en zorg dat opvolging (eventueel) anders wordt ingeregeld.

Uitgebreide document generator

Met de document generator creëert u zelf alle sjablonen die u nodig heeft voor professionele communicatie met uw relaties. De mogelijkheden zijn legio. Gebruik uw eigen Word-documenten als stijlsjabloon of download en personaliseer het beschikbare basissjabloon.

  • Gebruik antwoorden uit formulier op de juiste plek in uw document.
  • Genereer tabellen afhankelijk van ingevoerde antwoorden.
  • Voeg gegenereerde documenten toe als parameter bij een webservice.
  • Verstuur documenten automatisch naar uw contactpersonen en mappen.
Deskundig (proces)advies

De ervaren consultants van Diamond ondersteunen u met informatieanalyses of procesontwerp. Ze denken met u mee. Over hoe u uw  processen efficiënter inricht. Hun motto daarbij is: het kan altijd beter en vooral gemakkelijker. Zodat u ruime creëert om voor wat echt belangrijk is: de groei van uw eigen organisatie.

Intuïtieve formuliereditor

Via de intuïtieve formuliereditor sleept u vragen eenvoudig op uw formulier. Door te wisselen naar de verkenner wordt direct een gestructureerd overzicht van uw formulier getoond. Vragen, vragensets, secties of hele pagina's sleept versleept u eenvoudig binnen het formulier, zijn met één muisklik gekopieerd, of bewaart u als set voor andere formulieren. U heeft direct toegang tot alle relevante formulierinstellingen zoals de vormgeving, verzendacties en deelmogelijkheden.

Herhalende vragen(set)

Wanneer het vooraf niet duidelijk is hoeveel antwoorden uw relatie gaat geven, bijvoorbeeld wanneer u vraagt naar afgeronde opleidingen en de datum van het behalen van het diploma, dan kan de gebruiker zelf het aantal antwoorden(sets) toevoegen.

Direct veilig bijlagen toevoegen

Diamond maakt het uw relaties makkelijk om eventuele bijlagen, aan een formulier toe te voegen. Optioneel of verplicht. Is vooraf niet bekend hoeveel bijlagen uw relatie zal toevoegen bijvoorbeeld voor behaalde diploma's? Dan biedt Diamond de optie om een onbeperkt aantal bijlagen toe te voegen. De maximale bestandsgrootte, de mogelijke bestandstypen voor een bijlage, zoals afbeeldingen, Word-documenten, of PDF-documenten, tot aan de tekst op de button stelt u eenvoudig zelf in.

Universiteit digitale formulieren

Implementatie

Gegevens automatisch invullen

Voorheen werden gegevens handmatig aangepast binnen de formulieren om aan te sluiten bij de verschillende opleidingen, met Diamond is dit niet meer nodig. Diamond haalt de data voor iedere unieke opleiding op en toont dit direct in het formulier. Zo worden aanmeldingen voor opleidingen die eigenlijk al aan capaciteit zitten voorkomen. Wanneer alle startdata voor een opleiding vol zitten geeft het formulier met een melding aan dat aanmelden niet meer mogelijk is. 

Diamond forms edit API webservice connecties
Online website formulieren voor studenten

Implementatie

Verminder handmatige fouten

Met de hand gegevens overnemen kost niet alleen veel tijd, het kan ook leiden tot onnodige fouten. De verbindingen die Diamond kan maken met interne systemen om gegevens op te halen en weg te schrijven zorgt ervoor dat dit probleem niet meer voor hoeft te komen. 

Het verhaal van

Markel Insurance

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

GGD Haaglanden

GGD Haaglanden maakt met Diamond Forms, Flows & Docs flexibele formulieren voor het persoonlijk uitnodigen van eigen professionals voor relevantie bijeenkomsten en de registratie van aanwezigen. Met Diamond publiceren ze deze zonder IT ondersteuning op de website. Dat werkt!

Lees verder
Medische formulieren
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Naverrekening Proces Overleg

Meer informatie of de handige gratis whitepaper downloaden?

Download whitepaper