Vraagstuk

Proces optimaliseren met gekoppelde formulieren 

Nyenrode Business University is een van de vijf particuliere universiteiten van Nederland, zij bieden academisch onderwijs gericht op het bedrijfsleven. Informatie over de opleidingen in dit aanbod is te vinden op de Nyenrode website, waar ook de inschrijfformulieren voor de opleidingen te vinden zijn.

Het handmatig bijhouden van de formulieren voor elke opleiding was een arbeidsintensief en tijdrovend proces. Met wijzigingen die vaak op de valreep nog moesten worden toegevoegd of overgenomen vanuit interne systemen.

Pexels Cottonbro Studio 7430325

Oplossing

Online formulieren in eigen huisstijl

De formulieren op de website zijn vervangen door dynamische formulieren van Diamond. Via een koppeling met de systemen en databases van Nyenrode worden de formulieren automatisch aangevuld met de unieke gegevens per opleiding. Bezoekers zien op de website een dynamisch formulier met de juiste gegevens afhankelijk van de geselecteerde opleiding, volledig in de styling van Nyenrode.

De meertalige formulieren van Diamond sluiten perfect aan bij de internationale doelgroep van Nyenrode. En mocht er later nog een extra taal moeten worden toegevoegd aan een formulier is dat gemakkelijk zelf te regelen via de formulier editor.

Stel in dat de formulieren na invullen precies op de juiste plek terecht komen en zorg dat opvolging (eventueel) anders wordt ingeregeld.
De mogelijkheden om verbinding te maken met externe bronnen om gegevens op te halen of te schrijven zijn zeer uitgebreid. Sla gegevens onmiddellijk op in uw eigen systemen, zodra het formulier is verzonden. U stelt zelf in wanneer data acties uitgevoerd dienen te worden. Opgehaalde gegevens zijn te gebruiken voor het invullen van velden en via samenvoegvelden in verschillende tekstvelden te plaatsen.
Bekijk alle integratiemogelijkheden
Met de Diamond stijleditor heeft u zelf de controle over de vormgeving van uw formulieren. Uw logo invoegen, uw huisstijlkeuren instellen en uw eigen lettertype toevoegen, de lettergrootte en regelafstand opgeven of de header en footer van uw website toevoegen doet u eenmalig in uw eigen stijlsjabloon. U maakt gebruik van formulieren zonder zichtbare Diamond-branding.
Diamond ondersteunt meerdere talen voor één formulier. Alle antwoorden van de verschillende talen kunnen in een bestand worden geëxporteerd. U heeft geen gedoe meer met het combineren van verschillende bestanden. De verschillende talen kun je natuurlijk zelf beheren. Dat is niet beperkt tot alleen de vragen, antwoordopties, hint en helpteksten. Zodat u ultieme focus op uw contacten heeft.
Met afhankelijkheden kunt u uw relatie op een intelligente manier door het formulier leiden. Een antwoord op een vraag kan er voor zorgen dat een andere vraag, of deel van het formulier niet meer relevant is. Afhankelijk van gegeven antwoorden, kunt u vragen(sets) tonen of verbergen, secties en pagina’s overslaan. Door de flexibele opzet is vrijwel elk denkbare afhankelijkheid te realiseren. Ook de uitkomst van een berekening of een combinatie van antwoorden.
Of u nu enkele kleine wijzigingen moet aanbrengen of een formulier volledig moet reviseren, het risico om bestaande informatie te verliezen, leidt tot rommelige workflows en rapporten. Na elke bewerking slaat Diamond een nieuwe versie op, zodat ook de vorige versies beschikbaar blijven. En mooi meegenomen: er is meteen een reservekopie van het formulier. De kan, inclusief de volledige geschiedenis, op elk moment worden geraadpleegd. Maximale flexibiliteit voor u.

Implementatie

Gegevens automatisch invullen

Voorheen werden gegevens handmatig aangepast binnen de formulieren om aan te sluiten bij de verschillende opleidingen, met Diamond is dit niet meer nodig. Diamond haalt de data voor iedere unieke opleiding op en toont dit direct in het formulier. Zo worden aanmeldingen voor opleidingen die eigenlijk al aan capaciteit zitten voorkomen. Wanneer alle startdata voor een opleiding vol zitten geeft het formulier met een melding aan dat aanmelden niet meer mogelijk is. 

Pexels Cottonbro Studio 7439129

Implementatie

Verminder handmatige fouten

Met de hand gegevens overnemen kost niet alleen veel tijd, het kan ook leiden tot onnodige fouten. De verbindingen die Diamond kan maken met interne systemen om gegevens op te halen en weg te schrijven zorgt ervoor dat dit probleem niet meer voor hoeft te komen.