Gestructureerde interne processen met online formulieren

Markel Insurance gebruikt de formulieren met automatische acties van Diamond Forms, Flows & Docs om processen efficiënter te laten verlopen. Het aanvragen, opstellen en aanpassen van offertes verloopt soepel en zonder arbeidsintensieve handmatige behandeling. Dat bespaart tijd en geld.

Download het whitepaper

Vraagstuk

Handmatige processen automatiseren

Markel Insurance is gespecialiseerd in niche verzekeringen voor de zakelijke markt met een aanbod van onder andere beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen. Het behandelen van offerte aanvragen voor nieuwe verzekeringen is een herhalend proces binnen de werkzaamheden van Markel.

Het invullen, verwerken en opmaken van grote hoeveelheden offertes is een tijdrovend proces. Diverse onderdelen moeten handmatig behandeld worden voor er een kloppende offerte kan worden verstuurd. Deze werkwijze voldeed niet meer aan de wensen en verwachtingen van Markel.

Digital insurance forms
Online insurance forms

Oplossing

Gestroomlijnd proces door integratie met eigen systemen

Met Diamond is een proces ingericht waarbij de dynamische formulieren direct worden aangevuld met reeds bekende data. Voor de verdere verwerking hoeven de medewerkers van Markel de gegevens niet meer handmatig te verzamelen om een offerte op te stellen, het versturen van formulieren is gekoppeld aan automatische acties. Na het invullen van het formulier ontvangen gebruikers een automatisch gegenereerde PDF met de formuliergegevens, opgemaakt in lijn met de huisstijl van Markel. Ook deze PDF wordt doorgestuurd naar de juiste afdeling binnen de organisatie.

Functionaliteiten

Deze functionaliteiten gaven de doorslag voor Markel Insurance

Eigen documentsjablonen definiëren

Met Diamond voegt u ingevoerde gegevens met een documentsjabloon samen tot een Word- en/of PDF-document. Voeg u eigen standaard toe of start met een van de beschikbare basissjablonen en personaliseer deze naar wens. U kunt zelf geavanceerde functionaliteit, zoals voorwaardelijke tabellen, aan uw documentsjabloon toevoegen.

Geautomatiseerd e-mails versturen

Stel in dat de formulieren na invullen precies op de juiste plek terecht komen en zorg dat opvolging (eventueel) anders wordt ingeregeld.

Uitgebreide document generator

Met de document generator creëert u zelf alle sjablonen die u nodig heeft voor professionele communicatie met uw relaties. De mogelijkheden zijn legio. Gebruik uw eigen Word-documenten als stijlsjabloon of download en personaliseer het beschikbare basissjabloon.

  • Gebruik antwoorden uit formulier op de juiste plek in uw document.
  • Genereer tabellen afhankelijk van ingevoerde antwoorden.
  • Voeg gegenereerde documenten toe als parameter bij een webservice.
  • Verstuur documenten automatisch naar uw contactpersonen en mappen.
Deskundig (proces)advies

De ervaren consultants van Diamond ondersteunen u met informatieanalyses of procesontwerp. Ze denken met u mee. Over hoe u uw  processen efficiënter inricht. Hun motto daarbij is: het kan altijd beter en vooral gemakkelijker. Zodat u ruime creëert om voor wat echt belangrijk is: de groei van uw eigen organisatie.

Data uitwisseling met andere software

De mogelijkheden om verbinding te maken met externe bronnen om gegevens op te halen of te schrijven zijn zeer uitgebreid. Sla gegevens onmiddellijk op in uw eigen systemen, zodra het formulier is verzonden. U stelt zelf in wanneer data acties uitgevoerd dienen te worden.

Opgehaalde gegevens zijn te gebruiken voor het invullen van velden en via samenvoegvelden in verschillende tekstvelden te plaatsen. 

Bekijk alle integratiemogelijkheden

Automatische escalatieregels vastleggen

Stel vooraf regels in om automatisch te escaleren wanneer wordt voldaan aan de criteria die zijn gedefinieerd. U kunt zelf criteria definiëren voor het escaleren en de escalatieacties instellen wat er dan gebeurt.

Insurance forms software expert

Implementatie

Doorlooptijd aanzienlijk verkort

Direct in het formulier alle mogelijkheden tonen creëert veel tijdswinst. Polissen zijn gemakkelijk binnen één formulier te vergelijken, de invloed van relevante kortingen en toeslagen zijn direct zichtbaar. Er hoeft niet te worden uitgezocht of een aanpassing mogelijk is, alleen de daadwerkelijk mogelijke wijzigingen worden getoond.

Formulieren digitaal bewerken
API en webservice connecties in forms

Implementatie

Koppeling met Excel

De uitgebreide Excel support van Diamond gebruikt Markel om gegevens op te halen en direct te tonen in de dynamische formulieren. Ook de berekeningen die in de Excel bestanden van Markel staan kunnen in Diamond formulieren worden gebruikt. Ingevulde formulier gegevens worden volgens procedure weer weggeschreven in Excel.

Het verhaal van

NIVRE

NIVRE is gestart met alleen het afnemen van toetsen via Diamond formulieren. Enthousiast geworden over de uitgebreide mogelijkheden en gemak zelf formulieren te maken, zijn daarna in een rap tempo de verschillende aanvraagformulieren voor een NIVRE-registratie, PE-punten en klachten toe gaan voegen.

Lees verder
Insurance forms software
Het verhaal van

Allianz

Voor Allianz is het voldoen aan de interne veiligheidseisen van cruciaal belang. Het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens gaf de doorslag om voor Diamond Forms, Flows & Docs te kiezen.

Lees verder
Form software Allianz
Het verhaal van

GGD Haaglanden

GGD Haaglanden maakt met Diamond Forms, Flows & Docs flexibele formulieren voor het persoonlijk uitnodigen van eigen professionals voor relevantie bijeenkomsten en de registratie van aanwezigen. Met Diamond publiceren ze deze zonder IT ondersteuning op de website. Dat werkt!

Lees verder
Medische formulieren
Het verhaal van

Polaris Assuradeuren

Polaris Assuradeuren gebruikt Diamond formulieren om het naverrekeningsproces met haar relaties zo optimaal mogelijk in te richten. De uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke uitnodigingen, vooraf ingevulde formulieren en automatische herinneringen maakte de keuze voor Diamond Forms, Flows & Docs makkelijk.

Lees verder
Naverrekening Proces Overleg

Meer informatie of de handige gratis whitepaper downloaden?

Download whitepaper