Diamond biedt oplossingen voor verschillende uitdagingen binnen uw onderwijsinstelling en heeft toegevoegde waarde voor élk team van lager onderwijs tot universiteit. We hebben ruime ervaring in de onderwijsbranche en helpen u graag uw uitdagingen om te zetten naar goed werkende oplossingen.

 

Uw belangrijkste voordelen

  • Minder administratie: nooit meer overtypen of verkeerd ingevulde formulieren.
  • Pas zelf eenvoudig u formulieren aan zonder ICT afdeling.
  • Laat respondenten alleen invullen wat nodig is met vooringevulde formulieren
  • Neem snel toetsen af en koppel het met uw LMS.
  • Maak makkelijk intake, toestemmings- en beoordelingsformulieren.
  • Maak handige analyses, evaluaties en rapportages.
  • Verzorg gemakkelijk de sollicitatie en onboarding van medewerkers.

Diamond laat de administratie efficiënter werken door een aanmeldproces zonder onnodig overtypwerk en handmatige correcties en faciliteert de voorbereiding van beoordelingsgesprekken. En dit allemaal door slimme vriendelijke en vooraf ingevulde formulieren in uw eigen huisstijl. Met de flexibiliteit die u met Diamond in huis haalt speelt u direct in op veranderingen in het onderwijs. Bovendien voldoet u direct aan de hoogste veiligheidseisen.

Wilt u meer weten? Download direct onze whitepaper of plan een persoonlijke demo in met een specialist!

Whitepaper

Inschrijfformulieren

Inschrijven nieuwe leerlingen

Inschrijven van nieuwe leerlingen gaat het makkelijkst met het BSN-nummer. Daarnaast is de geboortedatum, geslacht en postcode van de nieuwe leerling nodig. Deze persoonsgegevens kunt u, samen met eventuele andere inschrijvingsgegevens, veilig en makkelijk via een Diamond formulier opvragen. Inclusief een kopie van een identiteitsbewijs. Nadat de gegevens automatisch zijn uitgewisseld met uw leerlingenadministratiesysteem kunnen de gegevens van het identiteitsbewijs automatisch worden verwijderd. Hiermee voldoet u direct aan de privacywet.

Scoreformulieren

Online toetsen afnemen

Online toetsen afnemen heeft eigen uitdagingen en kaders en kent een aantal voordelen ten opzichte van papieren toetsen. Zo kunnen er korte video's worden toegevoegd aan de vragen, kunnen vragen automatisch worden nagekeken en is een snelle analyse om te zien waar de groep extra aandacht aan moet besteden mogelijk. Ook kunnen er diverse soorten scores aan antwoorden worden gehangen. Met de vele mogelijkheden van Diamond is het omzetten van bestaande papieren naar interactieve online toetsen een fluitje van een cent.

Kennismakingsformulieren

Startgesprekken plannen

Bij de start van het nieuwe schooljaar worden weer de kennismakingsgesprekken gepland. Iedere keer weer een hele puzzel om de agenda van docenten, leerlingen en ouders op elkaar af te stemmen. Met Diamond is dat verleden tijd. Met een dynamisch formulier laat u iedereen direct een geschikt moment kiezen voor een afspraak.

Evaluatieformulieren

(Online) lessen evalueren

Krijg via praktische evaluatieformulieren inzicht in hoe studenten, leerkrachten en ouders de contacten met uw organisatie ervaren en waarin u mogelijk kunt verbeteren. Met Diamond stelt u gestandaardiseerde concept vragenlijsten samen die docenten op maat kunnen aanvullen met eigen vragen. 

Toestemmingsformulieren

Toestemming vragen

Een toestemmingsformulier is inmiddels grotendeels ingeburgerd in het onderwijs. Bijvoorbeeld voor het delen van foto's en video's op de schoolwebsite of op social media. Met Diamond maakt u in een handomdraai een online toestemmingsformulier dat wettelijk gezien geldig is en voldoet aan de eisen van de AVG.

Beoordelingsformulieren

Beoordelingsgesprekken voorbereiden

Leerkrachten beoordelen is een tijdrovende klus. U wilt dit binnen de tijd die u daarvoor heeft zo zorgvuldig mogelijk doen. Een beoordelingsformulier is dan een handig hulpmiddel. In Diamond hoeft u maar één keer een beoordelingsformulier te maken. Deze slaat u makkelijk op in uw eigen formulierenbibliotheek. U kunt het zo vaak als u wilt hergebruiken. Voor het gesprek stuurt u alle leerkrachten eenvoudig een persoonlijke uitnodiging om het formulier in te vullen.