Inspectieformulieren

Met Diamond optimaliseert u uw inspectieprocessen, van papier naar digitaal, met geautomatiseerde acties. Dankzij onze gebruiksvriendelijke interface met unieke functies en componenten gaat u snel aan de slag om zelf formulieren voor controles, keuringen en inspecties op te zetten. De juiste keuze maken voor uw organisatie? Ontdek de mogelijkheden met een gratis online demo!

Online demo

Controles op producten zoals veiligheidsinspecties en kwaliteitskeuringen worden bijna altijd op locatie uitgevoerd met behulp van papieren formulieren. Deze gegevens moeten later weer overgenomen worden in eigen systemen en worden teruggestuurd naar de klant. Met digitale formulieren en document generatie is dit hele proces om te zetten naar één heldere, overzichtelijke inspectie-workflow uit te voeren via tablet of mobiel.

Digitaliseer inspecties en controles

Diamond biedt geavanceerde functies voor het opstellen van digitale inspectie formulieren. De acties en koppelingen van Diamond zijn volledig te customiseren, zodat u de formulieren en workflows precies kunt afstemmen naar uw behoeften.

 • Stel automatische mailacties in die starten nadat uw inspecteur of klant het formulier heeft verstuurd.
 • Stel automatische controles en validaties in op gegevens voor inspectie formulieren.
 • Automatiseer complexe calculaties binnen formulieren om fouten en discussies over berekeningen te voorkomen.
 • Scan barcodes met de camera van een telefoon of tablet direct in formulieren.
 • Laat formulier gegevens ophalen en wegschrijven naar uw eigen systemen en databases.
 • Plaats afbeelding bij vragen, direct geordend bij de juiste aantekening.
Inspectieformulier
Functionaliteiten

Unieke functionaliteiten voor al uw inspecties

Met de uitgebreide functies van Diamond is het doorlopen van inspecties en uitgeven van certificaten zo geregeld. Bekijk de kenmerken van Diamond die uw processen versnellen.

Genereer documenten van gegevens

Genereer Word en PDF documenten met ingevulde formulier gegevens, opgemaakt met uw eigen Word documenten als sjabloon. Ook voorwaardelijke tabellen kunnen worden toegevoegd in sjablonen, om perfect aan te sluiten bij iedere unieke relatie.

Data uitwisseling met andere software

De mogelijkheden om verbinding te maken met externe bronnen om gegevens op te halen of te schrijven zijn zeer uitgebreid. Sla gegevens onmiddellijk op in uw eigen systemen, zodra het formulier is verzonden. U stelt zelf in wanneer data acties uitgevoerd dienen te worden. Opgehaalde gegevens zijn te gebruiken voor het invullen van velden en via samenvoegvelden in verschillende tekstvelden te plaatsen.
Bekijk alle integratiemogelijkheden

Flexibele routering na invullen

Na het invullen van een formulier kunt u de routering naar uw relaties of medewerkers op een intelligente manier inrichten. Maak de uit te voeren acties afhankelijk van de gegeven antwoorden op de vragen en gebruik de antwoorden als parameters in teksten van e-mail en documenten.

Barcodes scannen in formulieren

Gebruik het barcode component om gebruikers direct in een formulier barcodes te laten scannen, door simpelweg de telefoon, tablet of pc camera te gebruiken. Vergemakkelijk het identificeren van verschillende objecten, complexe reeksen overtypen of lange lijsten doorzoeken is hiermee verleden tijd. 

Digitaal ondertekenen via Scrive

We ondersteunen het digitaal ondertekenen via Scrive, een betrouwbare SaaS leverancier waarmee we een partnership hebben gesloten. De op blockchain gebaseerde software voldoet aan alle belangrijke wetten inzake elektronische handtekeningen en gegevensprivacy, inclusief eIDAS, GDPR, ESIGN en UETA.

Herhalende vragen(set)

Wanneer het vooraf niet duidelijk is hoeveel antwoorden uw relatie gaat geven, bijvoorbeeld wanneer u vraagt naar afgeronde opleidingen en de datum van het behalen van het diploma, dan kan de gebruiker zelf het aantal antwoorden(sets) toevoegen.

Werkbon Inventarisatie Formulier

Versimpel registraties voor ieder proces

De unieke features van Diamond maken het uitvoeren van inspecties en controles sneller en makkelijker. Met calculaties direct in het formulier, automatisch genereren van documenten en versturen van e-mails, en de rechtsgeldige digitale ondertekening is Diamond ideaal te gebruiken voor:

 • Digitale audits en checklists
 • Opnameformulieren en rapporten
 • Installatie inspecties
 • Veiligheidscontroles
 • Registraties & inventarisaties
 • Kwaliteitsborging 

De functionaliteiten van Diamond zelf ervaren?

Wij begrijpen dat de keuze voor een formulier en workflow management tool niet van de ene op de andere dag gemaakt is.
Met onze vrijblijvende gratis demo ervaart u de oplossing van Diamond zelf.
Liever direct contact? Bel 085 042 00 71 of stuur een WhatsApp

Online demo

Digitaal signeren

Digitaal ondertekenen 

Diamond maakt het mogelijk om formulieren zoals inspecties, controles en offertes met één klik, juridisch sluitend digitaal te ondertekenen. Verkort uw verwerkingstijd en maakt het uw relatie nog makkelijker. 

Bekijk de opties voor elektrische ondertekening op de e-sign pagina

Documenten genereren

Zet uw inspectie formulieren automatisch om naar volledig opgemaakte documenten, met logo, afbeeldingen en styling. Via automatische acties worden de bestanden naar uw medewerkers, klanten of systemen verstuurd.

Bekijk alle document generator mogelijkheden van Diamond op de document generator pagina

Whitepaper

Download nu onze whitepaper

De keuze voor nieuwe formulieren software is niet zomaar gemaakt. Maak een weloverwogen beslissing met een handige whitepaper, gebruik de checklists tips en bewezen klantcases om de juiste keuze voor digitale inspecties te maken.

Ga volledig digitaal en verhoog de loyaliteit van uw relaties, speel snel in op marktontwikkelingen, optimaliseer uw controles en registraties, werk efficiënter en voldoe met gemak aan alle compliance regels. Download nu onze gratis whitepaper.

Whitepaper workflow managment

Meer informatie of een demo?

Bel 085 042 00 71 of stuur een WhatsApp

Online demo