Inspectieformulieren

Met Diamond optimaliseert u uw inspectieprocessen, van papier naar digitaal, met inspectieformulieren en geautomatiseerde acties. Dankzij onze gebruiksvriendelijke interface met unieke functies en componenten gaat u snel aan de slag om zelf formulieren voor controles, keuringen en inspecties op te zetten.

De juiste keuze maken voor uw organisatie? Ontdek de mogelijkheden met een gratis online demo!

Online demo

Veiligheidsinspecties en kwaliteitskeuringen worden op locatie uitgevoerd met behulp van papieren formulieren. Gegevens worden daarna overgenomen in eigen systemen en teruggestuurd naar de klant. Met Diamond zet u dit hele proces om naar één heldere, overzichtelijke inspectieformulieren workflow, uit te voeren via tablet of mobiel.

Digitaliseer inspecties en controles

Met geavanceerde functies voor het opstellen van digitale inspectieformulieren:

 • Stel automatische controles en validaties in op inspectieformulier gegevens.
 • Automatiseer complexe calculaties binnen formulieren.
 • Scan barcodes met de camera van een telefoon of tablet.
 • Upload afbeelding bij vragen.

Dat is nog niet alles, de acties en koppelingen van Diamond zijn volledig te personaliseren. Zodat u de inspecties naar uw behoeften kunt inrichten.

 • Stel automatische mailacties in die starten nadat uw inspecteur of klant het formulier heeft verstuurd.
 • Laat formulier gegevens ophalen en wegschrijven naar uw eigen systemen en databases.
Inspectieformulier
Functionaliteiten

Unieke inspectieformulieren functionaliteiten

Met de uitgebreide functies van Diamond is het doorlopen van inspecties en uitgeven van certificaten zo geregeld. Bekijk de kenmerken van Diamond die uw processen versnellen.

Genereer documenten van gegevens

Genereer Word en PDF documenten met ingevulde formulier gegevens, opgemaakt met uw eigen Word documenten als sjabloon. Ook voorwaardelijke tabellen kunnen worden toegevoegd in sjablonen, om perfect aan te sluiten bij iedere unieke relatie.

Data uitwisseling met andere software

De mogelijkheden om verbinding te maken met externe bronnen om gegevens op te halen of te schrijven zijn zeer uitgebreid. Sla gegevens onmiddellijk op in uw eigen systemen, zodra het formulier is verzonden. U stelt zelf in wanneer data acties uitgevoerd dienen te worden.

Opgehaalde gegevens zijn te gebruiken voor het invullen van velden en via samenvoegvelden in verschillende tekstvelden te plaatsen. 

Bekijk alle integratiemogelijkheden

Flexibele routering na invullen

Na het invullen van een formulier kunt u de routering naar uw relaties of medewerkers op een intelligente manier inrichten. Maak de uit te voeren acties afhankelijk van de gegeven antwoorden op de vragen en gebruik de antwoorden als parameters in teksten van e-mail en documenten.

Barcodes scannen in formulieren

Gebruik het barcode component om gebruikers direct in een formulier barcodes te laten scannen, door simpelweg de telefoon, tablet of pc camera te gebruiken. Vergemakkelijk het identificeren van verschillende objecten, complexe reeksen overtypen of lange lijsten doorzoeken is hiermee verleden tijd. 

Digitaal ondertekenen via Scrive

We ondersteunen het digitaal ondertekenen via Scrive, een betrouwbare SaaS leverancier waarmee we een partnership hebben gesloten. De op blockchain gebaseerde software voldoet aan alle belangrijke wetten inzake elektronische handtekeningen en gegevensprivacy, inclusief eIDAS, GDPR, ESIGN en UETA.

Herhalende vragen(set)

Wanneer het vooraf niet duidelijk is hoeveel antwoorden uw relatie gaat geven, bijvoorbeeld wanneer u vraagt naar afgeronde opleidingen en de datum van het behalen van het diploma, dan kan de gebruiker zelf het aantal antwoorden(sets) toevoegen.

Werkbon Inventarisatie Formulier

Versimpel registraties met inspectieformulieren

Diamond versnelt het uitvoeren van inspecties en controles. Met calculaties direct in het formulier, automatisch genereren van documenten en versturen van e-mails, en de rechtsgeldige digitale ondertekening is Diamond ideaal te gebruiken voor:

 • Digitale audits en checklists
 • Opnameformulieren en rapporten
 • Installatie inspecties
 • Veiligheidscontroles
 • Registraties & inventarisaties
 • Kwaliteitsborging 

De functionaliteiten van Diamond zelf ervaren?

Wij begrijpen dat de keuze voor een formulier en workflow management tool niet van de ene op de andere dag gemaakt is.
Met onze gratis demo ervaart u de oplossing van Diamond zelf.
Liever direct contact? Bel 085 042 00 71 of stuur een WhatsApp

Online demo
Diamond document generator)

Documenten genereren

Zet uw inspectieformulieren automatisch om naar volledig opgemaakte documenten, met logo, afbeeldingen en styling.

Document generator
Signature)

Digitaal inspecties ondertekenen

Onderteken inspecties en controles met één klik, juridisch sluitend. Maak het uw relatie nog makkelijker.

E-sign pagina

Whitepaper

Download nu het gratis whitepaper

De keuze voor nieuwe inspectieformulieren software is niet zomaar gemaakt. Maak een weloverwogen beslissing met een handige whitepaper, gebruik de checklists tips en bewezen klantcases om de juiste keuze voor digitale inspecties te maken.

Ga volledig digitaal en verhoog de loyaliteit van uw relaties, speel snel in op marktontwikkelingen, optimaliseer uw controles en registraties, werk efficiënter en voldoe met gemak aan alle compliance regels. Download nu ons gratis whitepaper.

Veilige inspectie formulieren

Meer informatie of een demo?

Bel 085 042 00 71 of stuur een WhatsApp

Online demo