Digitaliseer werkbonnen

Met Diamond vereenvoudigt en optimaliseert u ieder werkproces! Maak snel zelf formulieren voor werkbonnen, inspecties en werkinstructies met de eenvoudige interface, unieke functies en componenten. 

De juiste keuze maken voor uw digitale werkbonnen? Ontdek de mogelijkheden met een gratis online demo!

Online demo

Werkbonnen worden vaak opgesteld met (papieren) formulieren. Deze gegevens moeten later weer overgenomen worden in systemen en ter akkoord of aanvulling teruggestuurd naar de klant. Met digitale formulieren, automatische acties en controles, kan dit hele proces worden omgezet naar één overzichtelijke workflow voor digitale werkbonnen.

Digitaliseer werkbonnen en instructies

Diamond biedt geavanceerde functies voor het opstellen van formulieren voor digitale werkbonnen, opnames en inspecties. De acties en koppelingen van Diamond zijn volledig aanpasbaar, zodat u de formulieren en workflows precies kunt afstemmen naar uw behoeften.

 • Stel automatische mailacties in die starten nadat uw werknemer of klant het formulier heeft verstuurd.
 • Automatiseer complexe calculaties binnen formulieren om fouten en discussies over berekeningen te voorkomen.
 • Scan barcodes met de camera van een telefoon of tablet direct in formulieren voor werkbonnen.
 • Laat formulier gegevens ophalen en wegschrijven naar uw eigen systemen en databases.
 • Stel automatische controles en validaties in op gegevens voor werkbon formulieren.
 • Gebruik digitale werkbonnen software online of als app op tablets en telefoons.
Werkbonnen Formulier Met Barcode
Functionaliteiten

Unieke functionaliteiten voor uw digitale werkbonnen

Met de uitgebreide functies van Diamond is het opmaken van inspecties en werkinstructies zo geregeld. Bekijk de kenmerken van Diamond die uw werkbonnen digitaliseren

Data uitwisseling met andere software

De mogelijkheden om verbinding te maken met externe bronnen om gegevens op te halen of te schrijven zijn zeer uitgebreid. Sla gegevens onmiddellijk op in uw eigen systemen, zodra het formulier is verzonden. U stelt zelf in wanneer data acties uitgevoerd dienen te worden.

Opgehaalde gegevens zijn te gebruiken voor het invullen van velden en via samenvoegvelden in verschillende tekstvelden te plaatsen. 

Bekijk alle integratiemogelijkheden

Excelformules en -bestanden voor complexe berekeningen

Maak gebruik van uw eigen vertrouwde Excel formules. Ga zelfs een stap verder en integreer een bestaand Excel-bestand met alle benodigde formules om de berekeningen en lijsten te koppelen aan uw formulier. Iedere nieuwe Excel upload wordt vanzelf bijgewerkt in het formulier.

Flexibele routering na invullen

Na het invullen van een formulier kunt u de routering naar uw relaties of medewerkers op een intelligente manier inrichten. Maak de uit te voeren acties afhankelijk van de gegeven antwoorden op de vragen en gebruik de antwoorden als parameters in teksten van e-mail en documenten.

Genereer documenten van gegevens

Genereer Word en PDF documenten met ingevulde formulier gegevens, opgemaakt met uw eigen Word documenten als sjabloon. Ook voorwaardelijke tabellen kunnen worden toegevoegd in sjablonen, om perfect aan te sluiten bij iedere unieke relatie.

Barcodes scannen in formulieren

Gebruik het barcode component om gebruikers direct in een formulier barcodes te laten scannen, door simpelweg de telefoon, tablet of pc camera te gebruiken. Vergemakkelijk het identificeren van verschillende objecten, complexe reeksen overtypen of lange lijsten doorzoeken is hiermee verleden tijd. 

Digitaal ondertekenen via Scrive

We ondersteunen het digitaal ondertekenen via Scrive, een betrouwbare SaaS leverancier waarmee we een partnership hebben gesloten. De op blockchain gebaseerde software voldoet aan alle belangrijke wetten inzake elektronische handtekeningen en gegevensprivacy, inclusief eIDAS, GDPR, ESIGN en UETA.

Werkbon Inventarisatie Formulier

Versimpel registraties voor ieder proces

De unieke functies van Diamond maken het uitvoeren van controles sneller en makkelijker. Met calculaties direct in het formulier, automatisch genereren van documenten en versturen van e-mails, en de rechtsgeldige digitale ondertekening is Diamond ideaal te gebruiken voor:

 • Digitale werkbonnen en werkinstructies
 • Opnameformulieren en rapporten
 • Inspectie formulieren
 • Keuringsformulieren
 • Registratie formulieren
 • Kwaliteitsborging 
 • Inventarisatie formulieren

De functionaliteiten van Diamond zelf ervaren?

Wij begrijpen dat de keuze voor een formulier en workflow management tool niet van de ene op de andere dag gemaakt is.
Met onze gratis demo ervaart u de oplossing van Diamond zelf.
Liever direct contact? Bel 085 042 00 71 of stuur een WhatsApp

Online demo
Diamond workflow)

Diamond workflow tools

Optimaliseer uw werkbon processen, zet handmatige stappen om naar automatische flows met controles en validaties.

Lees verder
Diamond document generator)

Diamond document generator

Genereer werkbon bestanden van formulier gegevens en vragen, bepaal de styling met eigen templates.

Lees verder

Whitepaper

Maak een weloverwogen keuze met ons gratis whitepaper

De keuze voor nieuwe digitale werkbonnen software is niet zomaar gemaakt. Maak een weloverwogen beslissing met dit handige whitepaper. 

Gebruik de checklists, tips en bewezen klantcases in deze gratis gids om uw softwareselectie te maken. Ga volledig digitaal en digitaliseer uw werkbonnen.

Verhoog de professionaliteit van uw organisatie en het gemak voor uw medewerkers, terwijl u eenvoudig voldoet aan alle compliance-regels. Download nu ons gratis whitepaper.

Veilige digitale formulieren

Meer informatie of een demo?

Bel 085 042 00 71 of stuur een WhatsApp

Online demo