Bij bijna ieder bedrijf bestaan er werkzaamheden en processen waarbij handmatig informatie moet worden overgezet van het ene systeem naar het andere, soms worden zelfs nog papieren formulieren overgetypt. Met de workflow en automatisering mogelijkheden van Diamond is dit verleden tijd.

Automatiseer uw bedrijfsprocessen met workflow

Diamond biedt geavanceerde functies voor het beheren van complexe workflows. Met digitale formulieren worden allerhande processen geautomatiseerd. U kunt eenvoudig opvolgingen per formulier en relatie instellen en controles op ingevoerde data beheren. De mailacties en koppelingen van Diamond zijn volledig aanpasbaar, zodat u de workflows van uw organisatie precies kunt afstemmen naar uw behoeften.

  • Stel automatische mailacties in die starten nadat uw relatie het formulier heeft verstuurd.
  • Stel herinneringen in om relaties een kans te geven het formulier op tijd in te vullen.
  • Laat formulier gegevens ophalen en wegschrijven naar uw eigen systemen en databases.
  • Stel automatische controles en validaties in op formulier gegevens.

Diamond integreert feilloos alle processen en maakt maximaal gebruik van gegevens waardoor uw werkprocessen makkelijk, foutloos, snel én veilig verlopen.

Stel vooraf regels in om automatisch te escaleren wanneer wordt voldaan aan de criteria die zijn gedefinieerd. U kunt zelf criteria definiëren voor het escaleren en de escalatieacties instellen wat er dan gebeurt.
De mogelijkheden om verbinding te maken met externe bronnen om gegevens op te halen of te schrijven zijn zeer uitgebreid. Sla gegevens onmiddellijk op in uw eigen systemen, zodra het formulier is verzonden. U stelt zelf in wanneer data acties uitgevoerd dienen te worden. Opgehaalde gegevens zijn te gebruiken voor het invullen van velden en via samenvoegvelden in verschillende tekstvelden te plaatsen.
Bekijk alle integratiemogelijkheden
Maak gebruik van uw eigen vertrouwde Excel formules. Ga zelfs een stap verder en integreer een bestaand Excel-bestand met alle benodigde formules om de berekeningen en lijsten te koppelen aan uw formulier. Iedere nieuwe Excel upload wordt vanzelf bijgewerkt in het formulier.
Transformeer bij het verlaten van een veld de ingevoerde gegevens automatisch naar het juiste formaat voor uw organisatie. Diverse vooraf ingestelde transformaties voor Nederlandse postcode en (inter)nationale telefoonnummers staan standaard tot uw beschikking. Daarnaast kunt u uw eigen gedefinieerde transformaties toevoegen.
Na het invullen van een formulier kunt u de routering naar uw relaties of medewerkers op een intelligente manier inrichten. Maak de uit te voeren acties afhankelijk van de gegeven antwoorden op de vragen en gebruik de antwoorden als parameters in teksten van e-mail en documenten.
Met het geïntegreerde relatiebeheer kunt u vooraf relaties toevoegen en ze uitnodigingen sturen voor persoonlijke formulieren in hun eigen voorkeurstaal. Daarnaast kan na het invullen van een formulier naast de reactie ook een nieuwe relatie aangemaakt worden. Zodat u deze nieuwe relatie daarna met persoonlijke uitnodigingen, in zijn voorkeurstaal, met vooraf ingevulde gegevens kunt benaderen.

Integreer processen en maak optimaal gebruik van gegevens

Met de data-connector van Diamond maakt u binnen een mum van tijd verbinding met uw eigen interne en externe systemen. En met de eigen API van Diamond kunt u automatisch formulieren maken én versturen vanuit uw eigen omgeving. Zo koppelt u alles snel en eenvoudig aan elkaar. Diamond is met zo goed als alle databases en applicaties te koppelen. En door de flexibele opzet is een nieuwe koppeling snel te configureren. Het Diamond team helpt u graag met de verbindingen die straight through processing voor uw bedrijf realiseren. Diamond kan gekoppeld worden met:

  • Back-office software
  • Verzekeringsplatformen
  • Externe databronnen
  • Betaalproviders
  • Authenticatie- en ondertekeningtools.

Lees meer over de integratie mogelijkheden van Diamond

Digitaal ondertekenen

Digitaal ondertekenen 

Diamond maakt het mogelijk om formulieren zoals overeenkomsten, polissen en offertes, met één klik, juridisch sluitend digitaal te ondertekenen. Verkort uw verwerkingstijd en maakt het uw relatie nog makkelijker. 

Bekijk de opties voor elektrische ondertekening op de e-sign pagina

Payments

Online betalingen doen

Sta met Diamond online betalingen toe in uw online formulieren, zo handelt u overeenkomsten nog sneller af. Diamond is te koppelen met alle bekende online payment providers zoals Mollie Buckaroo & Ogone.

Bekijk alle betaalproviders en andere integraties van Diamond op de integraties pagina

Whitepaper

Download nu onze whitepaper

De keuze voor nieuwe software is niet zomaar gemaakt. Maak een weloverwogen beslissing met een handige whitepaper, gebruik de checklists tips en bewezen klantcases om uw selectie te maken.

Ga volledig digitaal en verhoog de loyaliteit van uw relaties, speel snel in op marktontwikkelingen, optimaliseer uw processen, werk efficiënter en voldoe met gemak aan alle compliance regels. Download nu onze gratis whitepaper.

Diamond whitepaper workflow tool